Lemelerveld heeft weer zin in Sukerbietenfeest

Lemelerveld heeft weer zin in Sukerbietenfeest

LEMELERVELD – Voor de serie Sallandse Zomerfeesten worden de tenten van 7 tot en met 11 augustus opgeslagen in Lemelerveld. Dan vindt het jaarlijkse Sukerbietenfeest plaats en worden alle zeilen op- en bijgezet om er weer een waar spektakel van te maken.

De opzet van het feest is iets aangepast. Zo wordt het overdekte terras het episch centrum van de muzikale activiteiten. De grote tent wordt ingeruild voor een kleinere versie. Ook wordt het centrum van het dorp meer betrokken in het programma. Op vrijdagavond rijden paarden met wagens door het dorp tijdens het ringsteken. Op woensdag wordt in het centrum de braderie en kinderrommelmarkt gehouden.

 

De braderie is de traditionele opener van het Sukerbietenfeest. Vanaf 10.00 uur slentert het publiek langs de kramen. Voor een kopje koffie met lekkernij zijn de terrassen dan al geopend. In de loop van de middag zoekt het publiek dan een plekje op het overdekte terras op het evenemententerrein om maar geen seconde te hoeven missen van de ludieke veiling. Veilingmeesters Martin Westermeijer en Frans Kogelman weten als geen ander hier een sprankelende middag van te maken met humor, entertainment en aantrekkelijke kavels.

 

Entertainment en muziek

De muziek speelt ook een belangrijke rol tijdens het Sukerbietenfeest. DJ Benn, DT HitchH, Party DJ Marcel zullen hun hits en beats laten klinken. Op zaterdagavond vindt het klapstuk plaats; een optreden van DJ Team het Einde. Pettrick Neppelenbroek en Niels Schrijver weten van die avond een feest te maken wat niet snel zal worden vergeten. Een heerlijke avond muziek en chaos.

Op vrijdagmiddag worden de kelen gesmeerd met drie koren tijdens het shantyfestival. Het Lenferink Droomfeest, een muzikale middag voor mensen met een beperking, vindt op donderdag plaats.

 

Lemelerveld B(l)oeit!

Gedurende het hele Sukerbietenfeest is zaal Reimink open voor Lemelerveld B(l)oeit! Een grootse lelieshow van kwekers Huetink en Schrieken met decoraties van de bekende arrangeurs Jan Aartsen en Willy Haas. Beiden tekenden al voor het ontwerp en de uitvoering van eerdere shows. De grote vraag dit jaar zal zijn: Zijn Jan en Willy in staat om zichzelf dit jaar te overtreffen? Dit zal een enorme uitdaging zijn, gezien het niveau van de lelieshows die ze al in Lemelerveld hebben laten zien. Het thema dit jaar is Colours & Trends. Het belooft een waar kleurenspektakel te worden, met schitterende kleurvlakken. Jan en Willy hierover: “Het mag dan wel bouwvak zijn, maar wij zullen zaal Reimink eens goed in de steigers zitten…”

 

Nieuw element dit jaar bij Lemelerveld B(l)oeit! is de bloemsierkunst wedstrijd met lelies voor amateurs. Op diverse dagen, kunnen enthousiaste amateur bloemschikkers een mooi en creatief bloemarrangement met lelies maken. Vervolgens kan het publiek in het weekend hun voorkeursstem uitbrengen. De uiteindelijke winnaar wordt dus gekozen door het publiek. Zie voor meer informatie www.lemelerveldbloeit.nl.

 

Het circus komt!

Zaterdag is er een vol programma met sport, spel, muziek en toertochten voor oude trekkers en brommers. Aan de Wagenmans Wonen Truck Instapdag voor mensen met een beperking doen zo’n 100 vrachtwagens mee! Rondom het kanaal en het evenemententerrein worden de Mestebeld Trucks Spelen gehouden. Een survival met veel plezier op, om en in het water.

Het succes van het programma op zondag heeft zichzelf in Lemelerveld (en ook op andere feesten in Salland) bewezen. Een tentviering, de sukerbietenbrunch, muziek, eurodag op de kermis en het nu al traditionele Sukerbietwerpen. Voor de jeugd is er de Zilvervlootparade met springkussens en voetbal. Voor het gezin zijn er op het evenemententerrein (gratis) voorstellingen van Circus Salto.

 

Nieuwe activiteiten

Naast het circus zijn in het programma enkele andere nieuwe activiteiten toegevoegd. Op donderdagavond is er Brasil Jeugd Soccer voor 14 t/m 18 jaar. De buurten en straten binden dan de strijd tegen elkaar aan in de Buurten Zeskamp. Het Ringsteken met paard en wagen ook nieuw. Zo’n 15 spannen zullen gaan uitmaken wie zich het komende jaar de kampioen van het dorp mag noemen.

 

Het Sukerbietenfeest leeft in Lemelerveld en omstreken!

_________________________________________________________________

 

Foto's 5
Lemelerveld heeft weer zin in Sukerbietenfeest
Lemelerveld heeft weer zin in Sukerbietenfeest
Lemelerveld heeft weer zin in Sukerbietenfeest
Lemelerveld heeft weer zin in Sukerbietenfeest
Artikel delen: