Vierdaagse nieuws over Vrijdag 19 juli 2013:

Vierdaagse nieuws over Vrijdag 19 juli 2013:

DALFSEN – NIJMEGEN – Toch nog een slotverhaal van de lopers uit Dalfsen in Nijmegen. Vermoedelijk moesten ze eerst bij komen, want het is ook niet niks. Het verhaal gaat over de laatste dag, de vrijdag van vorige week: van de ” Walk of de World “, de 4-daagse van Nijmegen 2013. Als je er voor staat lijkt het weer een hele toer te worden, maar achteraf gaat het toch weer heel snel. Vrijdag 12 juli 2013 hebben wij ons kamp Dalfsen ingericht op de 4-daagsecamping te Lent en nu zijn we al weer op de camping met het zo gewaardeerde edelmetaal. Daar doe je het uiteindelijk voor. De Koninklijke onderscheiding, want dat is het.

Vrijdag was een warme dag. We zijn vroeg gestart en de temperatuur liep al snel op. Rond een uur of elf was het zo’n 26 graden en weinig wind. In de dorpen die je passeert is de gevoelstemperatuur nog hoger.

 

Dan ligt er, voordat je in Linden komt, ook nog de lange uitgestrekte dijk. Zover je kunt kijken zie je lopers in een lange slinger door het landschap gaan en je weet dat jij daar ook nog helemaal naar toe moet. Er wordt weinig gesproken op de dijk en veel mensen luisteren naar de muziek die op hun walkman staat. Is voor zulke stukken lopen ook best wel prettig kan ik je vertellen.

 

In Linden aangekomen is het altijd weer een feest. De bevolking is daar altijd erg druk om een thema uit te zetten in het dorp. De tuinen en straten zijn versiert. Het thema voor dit jaar was koninklijk. Uiteraard veel over Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Het zag er weer verzorgd uit zoals voorgaande jaren.

Dan beginnen de kriebels op te lopen. Je loopt van Linden naar Beers’ en vervolgens van Beers’ naar Cuijk. In Cuijk begint eigenlijk de finish al. Het is daar in het dorp groot feest en met name aan de kade waar je de oversteek maakt. Hier leggen de militairen elk jaar een lange pontonbrug. Aan de kade is het een groot feest met heel veel muziek. Ontzettend gezellig. Dan is het na Cuijk nog ongeveer een kilometer of dertien wandelen tot de daadwerkelijke finish.

Van Cuijk loop je naar Mook en vervolgens naar Malden. Vanaf Malden staat er aan beide zijden van de weg veel publiek. Hoe verder je naar Nijmegen komt, hoe meer publiek er staat. Rijen dik en boven op daken staat men daar de lopers aan te moedigen. Het is kicken als je daar als loper tussendoor loopt. Overal is muziek. Van marsmuziek tot house en heel veel Nederlandstalige meezingers. Dit moet je beleven. Dit kun je niet omschrijven. De St.Annastraat in Nijmegen is deze dag omgetoverd tot Via Gladiola. Je loopt tussen de duizenden mensen door over deze straat naar de finish. Hier aangekomen mag je dan je felbegeerde “kruisje”, medaille, in ontvangst nemen.

Het was weer een prachtige 4-daagse en wij, lopers uit Dalfsen, hopen dat u ook hebt genoten van onze verrichtingen.

Eerst maar even wat bijkomen en dan toch maar weer gaan trainen voor de 98e? We zullen zien en we houden u op de hoogte.

 

Namens de lopers uit Dalfsen bedankt voor uw belangstelling.

 

 

Foto's 2
Vierdaagse nieuws over Vrijdag 19 juli 2013:
Artikel delen: