Alles over duurzame houtproductie

DALFSEN – RECHTEREN _ In dit Cleantech Café maakt u kennis met eigenaar Peter Swager en zoon Klaas-Jan. Zij zullen u alles vertellen over de visie van Foreco op duurzaamheid. Foreco is gespecialiseerd in duurzame houtproducten.

In dit Café komt aan bod:

het ontwikkelen van nieuwe producten

de marktintroductie van nieuwe producten

het gebruik van biobased grondstoffen

de visie op en inspanning voor het ontwikkelen van verduurzamingstechnieken die zowel technisch, chemisch als receptuur omvatten

een rondleiding en uitleg van het impregnatie proces

 

Voor de afzet van deze innovatieve producten kijken Peter en Klaas-Jan verder dan alleen de Nederlandse markt.

 

Over Foreco

Foreco is gelegen in het buitengebied van het groene Dalfsen. De houtproducten die Foreco produceert worden duurzaam geoogst, verduurzaamd en verwerkt. De bedrijfsonderdelen IJreka speeltoestellen en Foreco Houtconstructies in Noordeloos passen de producten ook toe. Foreco bestaat dit jaar 30 jaar en is destijds verzelfstandigd vanuit de toenmalige Heidemij.

 

Duurzame ontwikkelingen

In die afgelopen 30 jaar staat duurzaamheid bij Foreco hoog aangeschreven. Er zijn constant nieuwe ontwikkelingen geweest in producten en processen. Nieuwe kennis en kunde bracht de producten naar hoogwaardige toepassingen. Door naaldhout te verduurzamen is Foreco in staat de toepassingsmogelijkheden uit te breiden en de levensduur significant te verlengen. Hiervoor is een eigen productlijn voor impregnatie ontwikkeld waar de producten zoals: NobelWood, WaxedWood en SafeWood worden geproduceerd. Er is een nauwe samenwerking met onder andere Efectis, SHR en de WUR voor het uitvoeren van nieuwe procedees en testen. Zo is duurzaam brandvertragend hout verwerkt in het plafond van het Olympisch zwembad van de afgelopen Olympische Spelen in Londen.

 Klik hier voor meer info

 

Artikel delen: