Spetterende zaterdag op het Sukerbietenfeest

Spetterende zaterdag op het Sukerbietenfeest

LEMELERVELD – Klimmen, zweten en strijdend het kanaal oversteken zonder nat te worden. Het gebeurde bij de traditionele Mestebeld Zomerspelen op het Sukerbietenfeest. Tientallen ploegen streden tegen elkaar in verschillende spelvormen om zich het beste survivalteam van Lemelerveld te noemen. Hoewel velen het niet droog hielden was het voor de toeschouwers een mooi spektakel om te zien.

De Mestebeld Zomerspelen stond alweer voor de 23ste editie. Een sterk deelnemersveld zorgde dan ook voor het nodige spektakel. Hangend aan een stel autobanden het Overijsselse kanaal oversteken, het was een van de vele spelvormen die in en rondom het feestterrein waren opgesteld. Voor velen eindigde pogingen om het kanaal te bedwingen dan ook met een nat pak. Toch zat de stemming er goed in en mochten LHC dames 1 en Dalmsholte zich bij de heren zich tot uiteindelijke winnaars kronen.

 

Het Sukerbietenfeest speelde zich echter niet alleen rondom het feestterein af. De brommer- en solextocht vond zijn weg naar onder meer Vilsteren en Ommen. Maar liefst 200 liefhebbers waren op de toertocht afgekomen en legden een mooie Sallandse route af. Er was niet alleen een tweewielertocht, voor de mensen met een beperking was er de Truck-instapdag. Zo’n honderd vrachtwagenchauffeurs namen de zichtbaar genietende mensen mee in hun cabine om hen een fantastische middag te laten beleven.

 

De zaterdag eindigt net als voorgaande jaren met een optreden van het DJ-duo DJ Team het Einde. De heren staan er om bekend om er met een flinke dosis gekkigheid er een groot feest van te maken. Toch is de zaterdag niet het einde van het Lemelerveldse Sukerbietenfeest, op de zondag is er de Super Sunday waar er weer het Lemelerveldse kampioenschap Sukerbietenwerpen is. Daarnaast zijn er nog vele activiteiten voor jong en oud. Voor meer informatie kunt terecht op www.feestweeklemelerveld.nl

 

 

Foto's 3
Spetterende zaterdag op het Sukerbietenfeest
Spetterende zaterdag op het Sukerbietenfeest
Artikel delen: