Uitvoering aanpassingen Rechterensedijk

Uitvoering aanpassingen Rechterensedijk

DALFSEN – Op 16 juli is de aanbesteding geweest voor de uitvoering van het deel bocht – kasteel. De aannemer NTP INFRA BV voert het werk vanaf donderdag 19 september tot en met zaterdagavond 28 september uit. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt, het zagen en verwijderen van asfaltranden, het aanbrengen van grasbetonstenen in de berm, het aanbrengen van dimbare LED verlichting, het aanbrengen van akoestische belijning en het aanbrengen van houten verkeersgeleiders (“vangrails”). Foto’s Hans de Ruiter

De weg wordt gedurende de uitvoering volledig afgesloten. Aanwonenden kunnen er wel langs.

Volledige afsluiting

Omdat de ruimte op de Rechterensedijk beperkt is, kunnen de werkzaamheden niet “in het verkeer” worden uitgevoerd. Verkeerslichten die het verkeer om en om doorlaten, zijn in strijd met de benodigde ruimte voor veilig werken. Ook zorgt zo’n regeling voor een langere hinderperiode met constante wachtrijen, die in het geval van grote voertuigen, tot blokkades kunnen leiden. Over deze situatie is verschillende keren overlegd met onder andere mensen van de ICD. Deze groep pleitte voor blijvende bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden.

Een compromis is gevonden in het beperken van de periode waarin gewerkt wordt. Hiervoor is voor de aannemer een fictieve bonus op de inschrijfsom in het vooruitzicht gesteld voor iedere dag dat hij eerder klaar is dan gepland. Het werk was geraamd op vijftien werkdagen. Door deze manier van inschrijven is de afsluittijd teruggebracht tot zeven werkdagen. Door deze manier van inschrijven betalen wij meer voor de uitvoering van het werk, maar hebben we een winst van zes dagen minder werk ten opzichte van de laagst ingediende prijs. Gezien de maatschappelijke impact van de afsluiting vinden wij dit een verantwoorde uitgave.

 

Bij het bepalen van de begindatum is rekening gehouden met het recreatieseizoen, het evenement ‘Proef Dalfsen’ in het weekend van 14 september en de verwachte planning rond het hakselen van het maïs.

De werkzaamheden starten op donderdag 19 september en worden beëindigd op zaterdagavond 28 september. Er worden voorwaarschuwingsborden geplaatst in de periode voor de start van de werkzaamheden. Weggebruikers weten daardoor op tijd dat ze de tweede helft van september hun route moeten aanpassen. Verder wordt de afsluiting opgenomen op de site

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

http://www.overijssel.wegwerkmeldingen.nl/

 

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma NTP INFRA B.V . Namens de aannemer is de heer Marcel van der Beek, tel. 06 41 26 98 26, verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering. Namens de gemeente Dalfsen zal de heer Henk Roessink, tel. 06 53 40 65 89, toezicht houden op de werkzaamheden.

 

Omleidingen

Het zal duidelijk zijn dat de omleidingen aangegeven worden via daarvoor geschikte wegen. Wij houden de meest voor de hand liggende sluiproutes in de gaten en spelen hier zo nodig op in.

Illegaal gebruik van het fietspad door ander verkeer is levensgevaarlijk. De politie zal hierop toezien en zo nodig handhavend optreden.

 

Maatregelen lijndienst Syntus

Het station van Dalfsen is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar vanuit Lemelerveld (lijn 162).

In plaats hiervan zal Syntus vanuit Lemelerveld rijden naar het station in Ommen. Dit past binnen de huidige dienstregeling vanuit Lemelerveld. De aansluiting op de trein richting Hardenberg blijft bestaan. Aansluiting richting Zwolle loopt een vertraging op van een half uur.

 

Informatie

Heeft u nog vragen over deze brief? Neemt u dan contact op met projectleider de heer Henk Willemsen door te bellen met (0529) 48 82 41 of een e-mail te sturen naar h.willemsen@dalfsen.nl. Om snel te kunnen reageren op onvoorziene omstandigheden is het handig om uw e-mailadres aan ons door te geven. Als u dit bericht al via de e-mail ontvangt is dit niet nodig.

 

Wij zijn ons bewust van de overlast die de werkzaamheden u ongetwijfeld zullen bezorgen maar rekenen ook op uw begrip en medewerking.

 

 

Foto's 9
Uitvoering aanpassingen Rechterensedijk
Uitvoering aanpassingen Rechterensedijk
Uitvoering aanpassingen Rechterensedijk
Uitvoering aanpassingen Rechterensedijk
Uitvoering aanpassingen Rechterensedijk
Uitvoering aanpassingen Rechterensedijk
Uitvoering aanpassingen Rechterensedijk
Uitvoering aanpassingen Rechterensedijk
Artikel delen: