Afronding werkzaamheden in de uiterwaarden van het Engelse Werk bij Zwolle

Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer werken in het Engelse Werk langs de IJssel bij Zwolle samen aan veilige en natuurlijke uiterwaarden. Dit project is onderdeel van het landelijke programma Stroomlijn van Rijkswaterstaat. Ook in de uiterwaarden van dit gebied moet de rivier meer ruimte krijgen om hoogwater op te vangen en de doorstroming van de IJssel te bevorderen. Daarom zijn eerder dit jaar al bomen en struiken verwijderd daar waar de rivier bij hoogwater het hardste stroomt. Deze week worden de werkzaamheden afgerond.

 

Deze week worden boomstronken gefreesd zodat ze geen kans krijgen om weer aan te groeien. Ook wordt een veepassage aangelegd. Om uit te sluiten dat er explosieven uit de Tweede Wereldoorlog aanwezig zijn wordt dit onderzocht in combinatie met de uitvoering van de afrondende werkzaamheden.

 

De werkzaamheden worden uitgevoerd door groenaannemersbedrijf Volkerink Heino en duren naar verwachting een aantal dagen. Tijdens de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de waardevolle planten en dieren in het gebied.

 

bron: Rijkswaterstaat,

Artikel delen: