Zo zit dat met kampeerders

Kamperen: Géén zak aardappels mee en liever wijn dan een biertje. Onderzoek campingspecialist ACSI rekent af met aantal kampeervooroordelen. De meeste Nederlandse kampeerders gaan allang niet meer met een zak aardappelen op vakantie. Zelf koken op de camping is nog steeds populair, maar veel kampeerders wisselen dat af met een avondje uit eten. Dat blijkt uit een kampeeronderzoek dat campingspecialist ACSI onder zesduizend Nederlandse en Vlaamse kampeerders hield.Slechts één op de vier kampeerders kookt de hele vakantie zelf. Op de camping wisselt de overgrote meerderheid van de Nederlanders op de camping zelf koken af met uit eten gaan. In een lokaal restaurant proeven zij graag de smaak van het vakantieland met typische streekgerechten. Maar liefst 33 % van de ondervraagden geeft aan alléén maar lokale gerechten te bestellen tijdens zo’n etentje. Ruim tweederde wisselt streekgerechten af met gerechten die ze thuis in een restaurant ook nemen.

 

Niet op de luxe toer

Kampeerders die tijdens hun vakantie op de luxe toer gaan en iedere avond buiten de deur eten zijn schaars. Slechts twee procent van de Nederlandse kampeerders raakt tijdens het verblijf op de camping het eigen keukengerei niet aan.

Liever wijntje dan bier

Wie kamperen associeert met het drinken van bier heeft het mis. Dat vooroordeel kan overboord. Een wijntje is duidelijk populairder op de camping dan een biertje. Maar liefst 53,4% van de kampeerders verkiest het boven bier. En het pilsje is met nog geen 20 procent beduidend minder in trek. Vlamingen verkiezen een pot bier wel iets vaker boven een glas wijn dan Nederlanders. De overige kampeerders nemen het liefst een glaasje fris.

 

Smerig sanitair

Een kampeervakantie verloopt niet altijd zonder irritaties. De grootste ergernis op de camping is een medekampeerder die het sanitair smerig achterlaat. Wat kampeerders ook geweldig stoort zijn zijn campinggasten (te)veel lawaai maken. Van topless campinggasten en gluurders hebben de ondervraagde kampeerders nauwelijks last.

 

Top 4 irritaties

De top-4 van camping-ergenissen luidt volgen het ACSI- onderzoek als volgt:

 

1.Kampeerders die het sanitair smerig achterlaten (45%)

2. Luidruchtige kampeerders (34%)

3. Kampeerders die rommel achterlaten op de camping (9,5%)

4. Kampeerders die meer ruimte pikken dan eigenlijk toegestaan (7%)

 

Vakantiegevoel

Kampeerders die meewerkten aan het onderzoek laten hun vakantiegevoel zelden bederven door genoemde irritaties. Het liefst genieten ze van mooie natuur, gevolgd door lekker eten, een goed boek, actieve bezigheden en culturele uitstapjes. Een beduidend kleiner percentage kiest voor zonnebaden op een bedje en goede muziek voor het ultiem vakantiegevoel.

 

Het onderzoek van ACSI is afgenomen onder 6000 Nederlandse en Vlaamse kampeerders.

Artikel delen: