Motorcoureur Koen Meuffels succesvol in Duitsland

Motorcoureur Koen Meuffels succesvol in Duitsland

NIEUWLEUSEN – OSCHERSLEBEN – Motorcoureur Koen Meuffels van START Racing uit Nieuwleusen was afgelopen weekend afgereisd naar het Duitse Oscherleben om deel te nemen aan de OW races. Daar wist hij in de twee wedstrijden die verreden werden wisselend succes te boeken. In de eerste race viel hij uit om vervolgens enkele uren later als tweede te worden afgevlagd in de daaropvolgende race.

Meuffels kent dit seizoen een duidelijke stijgende lijn en om die door te trekken werd er voor gekozen aan de wedstrijden voor de Open Wegracecup in Oschersleben mee te doen als training.

START-Racing komt dit seizoen met Meuffels uit in het in hoger aanzien staande Open Nederlands Kampioenschap, het ONK Dutch Supersport, maar kiest tussendoor voor wedstrijden in de OW-cup, om zodoende zijn coureur steeds meer ervaring te laten opdoen op de Yamaha R6. Naast Meuffels streed ook ONK coureur Ivar Doornbos mee in de Supercup 600 in Oschersleben. Beiden bleken duidelijk een maatje te groot voor de rest van het deelnemersveld. Het was overigens een goed weerzien voor Meuffels in Oschersleben. Afgelopen seizoen behaalde hij er op de 250cc Moriwaki motor zijn eerste van de twee overwinningen.

Ook afgelopen weekend liet hij zien dat de Motorsport Arena hem zeer goed ligt. Al in de kwalificaties streed hij mee in het voorste gelid en wist zich als 4e te kwalificeren, waarmee hij overigens niet tevreden was. “Een van de banden was niet optimaal, anders had ik snellere tijden kunnen neerzetten,” bromde hij een beetje na afloop.

Ondanks de in zijn ogen tegenvallende trainingstijden wist hij zich in de eerste race direct met de kop van het raceveld te bemoeien en enkele keren als eerste door te komen. Samen met Doornbos wist hij zich los te rijden van de coureurs Duits en Tolhoek, maar halverwege werd de race afgevlagd vanwege de stevige crash van Duits . Dat was tevens einde race voor Meuffels, want vanwege een technisch mankement kon hij niet aan de start verschijnen van het tweede deel van de eerste race. Nadat het probleem verholpen was kon hij toch verschijnen bij de start van de tweede race en ook hierin wist hij met Doornbos weg te rijden van de rest. Het was steeds stuivertje wisselen om de eerste plaats en na een korte onderbreking, vanwege andermaal een crash, werd het duel tussen beide kemphanen na de herstart voortgezet, die uiteindelijk met zeer miniem verschil in het voordeel van Doornbos werd beslecht, waardoor Meuffels als tweede werd afgevlagd. Zowel Doornbos als Meuffels werden echter niet in de einduitslag opgenomen omdat ze als ONK-rijders buiten mededingen meestreden. Meuffels was zeer content met de 2e plaats. “We hebben vandaag weer bewezen op de goede weg te zijn. De monteurs hebben weer prima arbeid geleverd. De overstap, begin dit seizoen, van de Moriwaki naar de Supersport was groot, maar door extra races als vandaag leer ik de Yamaha steeds beter kennen en dat betaalt zich uit. Ik kijk nu al uit naar de eerstvolgende race op acht september in Assen.”

 

 

Artikel delen: