Molenerf Hoonhorst wordt dorpshart

Molenerf Hoonhorst wordt dorpshart

HOONHORST – Molen van Fakkert dingt mee naar de BankGiro Loterij Molenprijs 2013. In het hart van Hoonhorst ligt het bijzondere complex van de Molen van Fakkert. De combinatie van molen, molenaarswoning en uitgebreid molenerf is vrijwel uniek in Nederland. Na de herbouw van de molen is nu het molenerf toe aan een renovatie. Om dit te kunnen realiseren dingt de Molen van Fakkert mee naar de BankGiro Loterij Molenprijs 2013 t.w.v. € 90.000,-. De molenstichting de Molen van Fakkert roept iedereen op om vanaf 1 september te stemmen op de Molen van Fakkert. Want alleen het molenproject met de meeste stemmen wint.

Het molenerf vormt samen met de gerestaureerde molen, de molenaarswoning en de omliggende gebouwen het hart van Hoonhorst. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de molen zo mooi mogelijk te maken voor alle bezoekers. Nu moet nog het laatste stukje worden afgebouwd, het molenerf. Samen met de hulp van alle Overijsselaars kan hier de authentieke molenschuur worden gebouwd: een cultureel informatiecentrum en ontmoetingspunt voor bewoners en belangstellenden. Het erf wordt opgeknapt met een fruitbomentuin met prieeltje en een nieuwe bestrating. Daar kunnen straks diverse activiteiten gehouden worden en kan iedereen genieten van dit unieke stukje cultureel erfgoed. Gesteund door ambassadeurs Ruud Lubbers, Jeroen Krabbé, Jan Fakkert en oud-profvoetballer René Eijkelkamp vraagt de molenstichting om uw stem met het motto: “Help ons om de Molen van Fakkert weer een nieuw erf te geven, zodat u nog meer kunt genieten van ons prachtige dorp Hoonhorst.”

 

Over de BankGiro Loterij Molenprijs 2013

De BankGiro Loterij Molenprijs 2013 is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door Vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. Met de prijs willen de BankGiro Loterij en Vereniging De Hollandsche Molen laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt een molen in staat belangrijke aanpassingen of restauraties te verrichten. Vereniging De Hollandsche Molen organiseert ook de BankGiro Loterij Molendagen en ontving hiervoor een bijdrage van € 1 miljoen van de loterij.

 

Stemmen

Via www.molenprijs.nl kan het publiek van 1 september tot 1 oktober stemmen. Elke stem levert € 1,- op voor het project naar keuze. Op 3 oktober wordt bekend gemaakt welk molenproject de meeste stemmen heeft gekregen en de BankGiro Loterij Molenprijs 2013 met de hoofdprijs van € 90.000,- gewonnen heeft. De zes overige projecten krijgen het aantal verzamelende stemmen in euro’s uitgekeerd. Onder de stemmers wordt een molenweekend voor acht personen verloot.

 

 

Foto's 2
Molenerf Hoonhorst wordt dorpshart
Artikel delen: