USV lijkt klaar voor de competitie

USV lijkt klaar voor de competitie

NIEUWLEUSEN – Het gebeurt niet vaak dat een coach na een 3-1 nederlaag positief vooruit kijkt. Toch kan dat wel gezegd worden van trainer Theo van ’t Zand van USV die zijn team verdienstelijk zag voetballen in het bekerduel op het kunstgrasveld in en tegen Dalfsen. Na de verrassende winst van afgelopen dinsdag tegen CSV ’28 (3-2) speelden de blauwwitten ook nu weer een zeer acceptabele wedstrijd.

Ondanks het ogenschijnlijke veldoverwicht van de thuisploeg bracht Frank Kuiper in de 13e minuut USV op 0-1. Ook na deze voorsprong waren de betere kansen voor de gasten uit Nieuwleusen maar vrij voor doelman Erik Nieuwenhuijzen werd verzuimd de trekker over te halen. Ook na de pauze een zelfde spelbeeld. Dalfsen voerde de druk nog eens extra op en creëerde ook scoringsmogelijkheden. USV counterde daarentegen vlijmscherp maar Frank Kuiper en Sander Schaeffer zagen vrij voor het Dalfser doel geen kans keeper Nieuwenhuijzen te verschalken. Een toegekende penalty was vooralsnog niet aan de gastheren besteed maar vlak hierna kwamen de Dalfsenaren door Vincent Jansen of Lorkeers toch op gelijke hoogte, 1-1. Ook nadat Erik Koedijk de 2-1 voor Dalfsen liet aantekenen bleef USV in een beter resultaat geloven en zocht, waar mogelijk, de aanval. Ook nu bleek Nieuwenhuijzen een te grote sta in de weg voor de mannen van Van ’t Zand. Alexander Habers zorgde uiteindelijk voor de 3-1 eindstand.

Zondag start het echte werk. Dan is outsider Vilsteren de eerste tegenstander in de nieuwe 5e klasse I. Om 14.00 uur wordt er op sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen onder leiding van scheidsrechter Pot afgetrapt.

 

Foto's 2
USV lijkt klaar voor de competitie
Artikel delen: