Veel belangstelling voor Oranjeloop in Nieuwleusen

Veel belangstelling voor Oranjeloop in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op vrijdagavond 6 september wordt de tweede editie van de Oranjeloop gehouden. Deze stratenloop is een onderdeel van de Oranjefeesten in Nieuwleusen en wordt georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG ‘85, samen met het Comité Unicef Nieuwleusen. De Oranjeloop staat open voor jong en oud, beginners en gevorderden, recreanten en wedstrijdlopers.

Er kan een keuze gemaakt worden uit vier afstanden. Om 18.00 uur start de ‘Schagen Infra Jeugd Run’. De jeugd t/m 12 jaar loopt hierbij een rondje van 1 mijl (1,6 km) en de jeugd t/m 16 jaar loopt dit rondje tweemaal (3,2 km). De start van de ‘Effeweg.nl Run’ (5 km) is om 18.30 uur. Het startschot van de ‘Bos Bedden Run’ over 10 km valt om 19.15 uur. De deelnemers zullen vakkundig naar de eindstreep gepraat worden door speaker Herman Weening onder begeleiding van de hardloopmuziek wat verzorgd word door Coen Flonk. Halverwege het parcours verzorgen DJ B&D de muziek.

 

Het parcours van de Oranjeloop is 2,5 km lang en gaat over verharde wegen door o.a. de Oranjebuurt en gaat zowel door Nieuwleusen-noord als Nieuwleusen-zuid. De start en finish is bij het evenemententerrein aan de Bosmansweg. De deelnemers kunnen gebruik maken van de kleedruimtes van S.V. Nieuwleusen op sportpark het Klaverblad waar tevens parkeermogelijkheden zijn.

 

Voorafgaand aan dit loopevenement is er ‘s middags een sponsorloop voor de kinderen van de basisscholen in Nieuwleusen,. De kinderen lopen de “Unicef Kids Run” op een parcours van ongeveer 400 meter. De kinderen zullen door speaker Henk Borgmeijer enthousiast gemaakt worden om zoveel mogelijk rondjes te lopen. De “Unicef Kids Run” is van 15.30 tot 16.30 uur. Alle kinderen van de basisscholen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om hier aan mee te doen.

 

Zo’n 60 vrijwilligers zijn vrijdag in touw om de Oranjeloop in goede banen te leiden. Vorig jaar namen ruim 250 hardlopers deel aan deze stratenloop en de verwachting is dat dit jaar mede gezien de gunstige weersvoorspellingen, dat aantal zal worden overtroffen. Inmiddels hebben veel plaatselijke deelnemers zich al ingeschreven en ook vanuit de wijde regio komen ze af op de Oranjeloop waaronder ook enkele toppers.

 

Vorige week hebben alle leerlingen van de basisscholen clinics aangeboden gekregen door leden van AG ’85 om zo de kinderen bekend te laten maken met de hardloopsport. Veel leerlingen hebben zich inmiddels al ingeschreven voor de wedstrijd over 1 mijl. Het Agnieten College is ook actief betrokken bij de Oranjeloop. De leerlingen van de sportklassen doen mee aan de wedstrijd over twee mijl en er zullen ook leerlingen een waterpost bemannen. Het parcours gaat langs het Agnieten College.

 

De clinics ter voorbereiding op de 5 en 10 km van de Oranjeloop werden massaal bezocht en veel hardlopers uit de regio zijn enthousiast geraakt en enkelen zijn zelfs al lid geworden van Loopgroep AG ’85.

 

Via www.ag85.nl kan men zich nog t/m aanstaande donderdag voorinschrijven voor de Oranjeloop. Op de dag zelf kan men zich tot twintig minuten voor aanvang van de betreffende afstand inschrijven in de feesttent. Van elke inschrijving gaat één euro naar Unicef.

 

Artikel delen: