Vrijdag 6 sept. open huis met veel activiteiten

Vrijdag 6 sept. open huis met veel activiteiten

LEMELERVELD – Vrijdag 6 september organiseren de verschillende gebruikers van Kulturhus de Mozaïek te lemelerveld weer een gezamenlijk open huis. Tussen 15.00 uur en 20.00 uur bent u van harte welkom. De Activiteitencommissie van het Kulturhus wil deze dag ook graag hun cursusaanbod promoten! Wat dacht u van diverse kookworkshops, een quiltcursus of een bloemschikavond waar u een mooi kerststuk kunt maken?

Ook zal Marije Gies aanwezig zijn. Zij gaat dit najaar een tweetal korte cursussen verzorgen, namelijk: Glas in Lood en Tiffany! De verschillende docenten vertellen u graag meer over hun cursus en natuurlijk kunt u zich alvast opgeven. Als speciale gast hebben we dit jaar Magic John! Hij zal ons een bezoekje brengen tussen 18.00 en 20.00 uur. Magic John is een Mobile goochelaar die je versteld doet staan van zijn goochelkunsten. Je “staat er bovenop” maar hij is zo vingervlug dat je niet kunt begrijpen hoe hij het doet!

 

Alle activiteiten van het Open huis op een rij:

 

Allio Kinderopvang:

Ons uitgangspunt voor dit jaar is “lekker in je vel, want bewegen doen we wel”. Hier willen wij tijdens de open dag wat mee gaan doen. We geven korte workshops van “beweegkriebels”. Zo laten we kinderen spelenderwijs kennis maken met muziek en het bewegen hierop. Een workshop duurt ongeveer 10 à 15 minuten en zal ieder half uur worden herhaald.

Tevens kan er bij de peuterspeelzaal geknutseld worden. Hier kan een handpop gekleurd worden en er liggen verschillende kleurplaten klaar.

We hopen veel kinderen te zien op vrijdag 6 september!!

 

Landstede Welzijn:

Tijdens het Open huis kun je alvast geheel vrijblijvend een voorproefje nemen op het komende seizoen. Zo kun je langskomen om het bloemschikken in de vingers te krijgen of een insectenhotel te timmeren bij de timmerclub. De handwerkclub is aanwezig, ook daar de gelegenheid om iets te maken. Alle activiteiten zijn gratis! Dit jaar zijn er weer vele foto’s gemaakt tijdens de timmerwerk door Hans Heerink en Annemarie Noordman deze zullen tijdens het open huis getoond worden op een groot tv-scherm.

 

Bibliotheek:

De avonden worden weer langer, dus weer meer tijd om lekker lang te lezen. We hebben prachtige boeken en veel mooie en interessante tijdschriften. Wist u dat u op vertoon van uw biebpas als bibliotheek lid korting of iets extra’s krijgt bij diverse attractieparken, musea, dierenparken, festivals, cursussen, theaters, bioscopen, tentoonstellingen en nog veel meer!

Meer informatie kunt u vinden op: www.voordeelmetjebiebpas.nl

Vrijdag 6 september krijgen volwassenen € 7,50 korting als ze lid worden.

 

Welzijn Ouderen:

Dit jaar extra aandacht voor domotica. Domotica staat voor elektronica en de bijna ongekende mogelijkheden van deze techniek. Digitaal is tegenwoordig “in”, maar dan moeten er wel verbindingen gelegd worden. Jongeren kunnen niet meer zonder internettelefoon. Een ramp als er geen WiFi (verbinding) of G4 (satelietverbinding) is; men is dan zgn. niet bereikbaar. Maar er zijn genoeg 65-plussers die nog geen mobiel (dagelijks bij zich) hebben. Een bedrijf waar Carinova en Zorggroep Raalte al zaken mee doen zal ’s middags om 15.30 uur en ’s avonds om 18.30 uur een presentatie verzorgen en met praktische voorbeelden uitleg geven wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld langer zelfstandig (thuis) te blijven wonen met gebruik van domotica. Elke presentatie duurt ongeveer drie kwartier tot een uur.

 

 

Historische kring Lemelerveld:

Tijdens het open huis zal de historische kring weer diverse oude beelden van Lemelerveld en omgeving laten zien. Tevens roepen ze mensen uit Lemelerveld en omgeving op om historisch materiaal zoals foto’s van gebeurtenissen en/of gebouwen, plattegronden, krantenknipsels, documenten enz. tijdens het open huis te laten scannen, zodat de historische kring dat beeldmateriaal kan gebruiken in de presentaties voor o.a. Het Anker, Brugstede en de basisscholen.

 

Eetcafé:

Natuurlijk zijn de vrijwilligers van het eetcafé ook aanwezig! Zij zullen een heerlijke zelfgemaakte soep serveren. Ook zal de eerste intekenlijst voor het eetcafé weer klaar liggen.

 

Kortom, voor elk wat wils en dat onder het genot van een kop koffie/thee dat u tijdens het Open Huis wordt aangeboden.

 

Artikel delen: