Motorcoureur Koen Meuffels weer in de punten.

Motorcoureur Koen Meuffels weer in de punten.

NIEUWLEUSEN – ASSEN – Met  Pasen kon de ouverture van het ONK wegracen niet plaatsvinden vanwege de te koude weers omstandigheden, waardoor het racen op het TT-circuit van Assen onverantwoord was. Afgelopen zondag werden de uitgestelde paasraces alsnog verreden. Koen Meuffels uit Someren, uitkomend voor START Racing, wist tijdens de  twee wedstrijden die in de Dutch Supersport  in de punten te rijden.
Reeds op donderdag was START Racing naar Assen afgereisd. Een dag later waren de vrije trainingen op het TT-circuit en het team wilde daar optimaal gebruik van maken om de Yamaha zo goed mogelijk af te stellen voor de twee races. Dat wierp al direct zijn vruchten af, want onder zeer warme omstandigheden  wist Meuffels in de middaguren zijn p.r. op het TT-circuit met maar liefst een seconde  aan te scherpen naar 1.43.3. Een dag later kreeg de 18-jarige coureur met andere weersomstandigheden te maken. Omdat het tijdens de 2e kwalificatie waarschijnlijk zou gaan regenen, wat een paar uur later ook het geval bleek te zijn,  moest Meuffels, net als de andere coureurs, in de 1e kwalificatie vol aan de bak om in droog weer  een goede tijd neer te zetten. De 1.44.6 was goed voor de 19e startplaats en daar was de jonge coureur tevreden mee. “Ik rijd weer onder mijn vorige p.r. en maar net boven de snelle tijd van gisteren. We kregen te maken met de rood/gele vlag, wat olie op de baan betekent. Dan neem je toch even gas terug. Misschien had er meer ingezeten, maar ik ben tevreden.”

Primeur.
In de warm-up op zondagmorgen kreeg Meuffels met een primeur te maken. Voor het eerst reed hij in de stromende regen op regenbanden op de Yamaha R6, wat in zijn ogen hem goed afging.
Later op de dag werd het droog en stonden de teams bij aanvang van de 1e race van de dag  voor een dilemma: gaan rijden op regenbanden of op de opdrogende baan op droogweerbanden de race beginnen? Allen kozen ze voor het eerste, maar doordat de rijders al snel een droog spoor neerzetten was de 2e optie misschien wel  goed uitgevallen.  Meuffels stond achter de beslissing van het team om met regenbanden de baan op te gaan. “Op het laatst van de wedstrijd had ik er zeker profijt van gehad, maar in het begin was het veel te vochtig en had ik een immens grote achterstand opgelopen die niet meer goed te maken was.” Ook Meuffels kreeg door het opdrogen van de baan met een sneller slijtende band te maken en kon geen rol spelen in de strijd om de punten. “Ik heb soms het natte gedeelte van het asfalt opgezocht om het rubber te koelen,” verklaarde hij na afloop. Na een spannende strijd met routinier Ron Looijensteijn werd hij, net buiten de punten, als 16e afgevlagd. Enkele uren later kreeg Meuffels een herkansing in de 2e race van de dag en greep die door nu wel punten te vergaren.  Na een spannende strijd met Lesley ten Tusscher en Mick Jansen werd hij als 14e afgevlagd, die na het indienen van een protest door START-Racing werd omgezet in de 13e plaats omdat Janssen onder de gele vlag (koploper Kervin Bos ging onderuit in de laatste bocht) Meuffels had ingehaald. Het leverde de coureur uit de selectie van de KNMV drie punten op. Hij blikte tevreden terug op de verlate paasraces. “Voor het eerst op dit circuit in de punten rijden en een behoorlijke aanscherping van mijn p.r.  Samen met de data specialist hebben mijn monteurs de Yamaha optimaal voor mij neergezet.  De samenwerking is uitstekend. Ik houd aan dit weekend een goed gevoel over,” aldus een goed gemutste Meuffels.
De beide races werden gedomineerd door de twee grootste kanshebbers voor de titel,  Kervin Bos en Raymond Schouten. Bos zegevierde overtuigend in de eerste race in de Dutch Supersport en Schouten deed dat in race twee.
De eerstvolgende wedstrijd in het ONK Dutch Supersport is in het bijprogramma van de British Superbike op 22 september a.s., ook op het TT-circuit van Assen.

Foto 1
Artikel delen: