Molenprijs 2013 overtreft binnen 10 dagen voorgaand jaar

HOONHORST -AMSTERDAM – Meer stemmers dankzij extra donatiecampagne. De respons bij de BankGiro Loterij Molenprijs 2013 is na de eerste week van de wedstrijd al groter dan het voorgaande jaar. Binnen 10 dagen stemden meer Nederlanders op hun favoriete molen dan de 18.000 stemmen die in totaal in 2012 werden behaald.

Dankzij een extra campagne in het kader van het 90-jarig jubileum van vereniging De Hollandsche Molen, doneert iedere stemmer 1 euro aan zijn favoriete molenproject. Iets wat zichtbaar het aantal stemmen doet stijgen.
Dit jaar dingen zeven spraakmakende molenprojecten om de BankGiro Loterij Molenprijs 2013. Een prijs waaraan € 90.000,- is verbonden ten behoeve van de uitvoer van het genomineerde molenproject. De projecten die niet de hoofdprijs winnen, krijgen het aantal verzamelde stemmen uitgekeerd in euro’s. ‘Deze actie zorgt ervoor dat de stemmer direct bijdraagt aan het molenbehoud’, aldus Leo Endedijk, directeur van vereniging De Hollandsche Molen. ‘En blijkbaar vormt deze €1,- donatie een extra reden om een stem uit te brengen op één van de molenprojecten’.
De zeven projecten zijn allen gericht op het behoud en toegankelijk maken van de betreffende molens. Daarom zijn in de nominatieronde door de jury onder leiding van Liesbeth van der Pol, zo min mogelijk voorwaarden verbonden aan de projectplannen. Zo kunnen ook projecten worden aangemeld waarvoor normaal gesproken geen overheidssubsidies beschikbaar is. Dat leverde een breed palet op aan molenprojecten, van groenbeheer tot educatieve functies en van specifieke restauratie tot volledige nieuwbouw.
Stemmen
Via www.molenprijs.nl kan het publiek van 1 september tot 1 oktober stemmen. Elke stem levert 1 euro op voor het project naar keuze. Op 3 oktober wordt bekendgemaakt welk molenproject de meeste stemmen heeft gekregen en de BankGiro Loterij Molenprijs 2013 met de hoofdprijs van 90.000 euro gewonnen heeft. De zes overige projecten krijgen het aantal verzamelende stemmen in euro’s uitgekeerd. Onder de stemmers wordt een molenweekend voor acht personen verloot.

Over de BankGiro Loterij Molenprijs 2013
De BankGiro Loterij Molenprijs 2013 is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. Met de prijs willen organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt een molen in staat belangrijke aanpassingen of restauraties te verrichten. Het winnende project ontvangt dit jaar niet 50.000 euro maar 90.000 euro. De Hollandsche Molen heeft voor deze verhoging gekozen om zo het 90-jarig jubileum van de vereniging te vieren.

Artikel delen: