Cultuurhistorische reisgids Vechtdal in 2 talen

Cultuurhistorische reisgids Vechtdal in 2 talen

VECHTDAL- Donderdag 12 september zijn tijdens het internationale Vechtsymposium de eerste exemplaren uitgereikt van de cultuurhistorische reisgids voor het Vechtdal. Watergraaf Stefan Kuks en Erster Kreisrat Hans Werner Schwarz hebben namens de Duits-Nederlandse Vecht en Vechtdalpartners de gidsen overhandigd aan de burgemeesters van de gemeenten langs de Vecht: alle Duitse en alle Nederlandse gemeenten.

Het boek “De Vecht en het Vechtdal” dat in 2 talen verschijnt, is een cultuurhistorische reisgids van de bronnen van de Vecht tot de monding. De tocht start in Münsterland en gaat door Grafschaft Bentheim naar Nederland door de provincie Overijssel. De auteurs zijn bezig met het ontwikkelen van een bijbehorend reisarrangement. Het boek neemt u mee naar het oerlandschap van de Vecht en de tijden van economische opleving toen Bentheimer zandsteen via de Vecht terecht kwam in het paleis op de dam in Amsterdam en in de sokkel van het Vrijheidsbeeld in New York. Van het halfnatuurlijke cultuurlandschap in 4000 v.Chr. naar de halfnatuurlijke laaglandrivier in de toekomst en van de grafheuvels tot aan de Thorbeckegracht in Zwolle.

Vechtsymposium
Het tweejaarlijkse Vechtsymposium werd gehouden donderdag 12 september 2013 in het mondingsgebied van de Vecht in Dalfsen. Het allereerste symposium was in 2009 op de grens in Laar en het tweede in 2011 bij één van de bronnen in Schöppingen. Enkele van de onderwerpen deze middag: hoogwatervoorspelling in het Vechtdal, grensoverschrijdend toerisme, grensoverschrijdende economische samenwerking en water als drager voor stadsontwikkeling. Ook deze editie was er weer een delegatie uit zuidelijk Afrika aanwezig. Deze watermanagers zijn afkomstig uit Mozambique, Swaziland en Zuid Afrika.

Artikel delen: