Nog meer ASC’62 nieuws

DALFSEN – Op 25 september 2013 om 19.30 uur wordt op Sportpark Gerner de eerste wedstrijd gespeeld door vrouwen onder de 21 jaar tussen de ASC’62 en SV Raalte. ASC’62 is uitgenodigd door initiatiefnemer vv Heino om deel te nemen aan het vrouwenvoetbal onder 21 jaar, de zogenaamde 0.21 teams. Verder spelen de vrouwenteams van De Zweef Nijverdal, vv Hellendoorn, vv Witkampers Laren (Gld) en sv Raalte mee in de competitie.

De competitie bestaat uit vijf wedstrijden en wordt telkens op een woensdagavond gespeeld. Het schema voor ASC’62 0.21 ziet er als volgt uit:
•    Woensdag 9 oktober 2013 vv Hellendoorn – ASC’62
•    Woensdag 30 oktober 2013 ASC’62 – vv Witkampers
•    Woensdag 12 maart 2014 ASC’62 – vv Heino
•    Woensdag 2 april 2013 De Zweef – ASC’62

Het vrouwenteam 0.21 wordt gecoacht door de trainers van het eerste vrouwenteam van ASC’62 Erik Laarman en Sander Volkerink. “Zoals de naam al aangeeft, zijn de teams samengesteld uit meiden die de leeftijd van 21 jaar (nog) niet hebben bereikt, dus in principe tot en met de 20-jarige leeftijd. We “gaan” voor de jeugd, in beginsel is winnen/gelijkspel of verliezen van (zéér) ondergeschikt belang. De club zelf moet het belang van saamhorigheid, (talent-) ontwikkeling, enthousiasme en beleving bij m.n. de speelsters zelf en de begeleiding, de technische- en tactische speelwijze en uitvoering van systemen ect. als belang prevaleren. In die zin is het laten meespelen van speelsters die in een eerste selectie actief zijn, maar die qua leeftijd wel voor een 0.21 team geselecteerd kunnen/mogen worden, mogelijk. Een leeftijd gerelateerd team als combinatie kan in dit kader gezien worden als een stimulans. Samen spelen met en tegen leeftijdgenoten bevordert de noodzakelijk en gewenste doorstroming en ontwikkeling van m.n. de jongere speelsters. Combiteams, prima dus”, aldus de initiatiefnemer vv Heino.

Nieuwsgierig naar het eerste duel van vrouwenvoetbal 0.21 ASC’62 – sv Raalte, kom op 25 september a.s. naar Sportpark Gerner.

Artikel delen: