Ruime Overwinning SVD C2 in eerste competitiewedstrijd

DALFSEN  – Zaterdag 14 september – SVD Dalfsen C2 – Wijhe ’92 C4. Gisteren  de eerste competitiewedstrijd na 3 bekerwedstrijden. Na een ochtend van veel regen viel de middag eigenlijk wel mee qua weer. Op zich was het prima voetbalweer. Iedereen was vandaag present en zodoende kon er ook een volledige teamfoto gemaakt worden van C2. Vooraf kon iedereen een prachtig nieuw trainingspak ophalen waar de jongens de komende jaren er weer prachtig in uitzien. Delano was vandaag jarig en had een pakketje “doping” (energiedrank) meegenomen .

Aangezien het maken van de foto en uitreiken van de pakken wat sneller afgehandeld was dan voorzien, werd het drankje al voor de wedstrijd genuttigd. Zou dit effect hebben gehad op de wedstrijduitslag? Echter nadien was er geen dopingcontrole dus niemand is positief bevonden.

Na vorige week in de beker tegen Wijhe C2 te hebben gespeeld moest er vandaag in de competitie opnieuw tegen Wijhe gespeeld worden maar nu tegen het C4 elftal. Het veld lag er goed bij alleen de lijnen op het veld waren wat “onzichtbaar” , leek wel of iemand wel met het karretje had gereden maar het krijt was vergeten of tijdens de regenbuien “gekrijt” had en daardoor alles weer was weggespoeld. Kortom, tijdens de wedstrijden was het moeilijk te bepalen of de bal zich nu buiten of binnen het veld bevond. Bij een ingooi zag je jongens soms zo een meter binnen het veld de bal ingooien.
De wedstrijd begon van beide kanten rommelig, veel bal verlies en SVD kon moeilijk in balbezit blijven, doordat er onrustig en te snel naar voren werd gespeeld met lange ballen die niet geplaatst waren. Desondanks waren er vele kansen voor SVD C2, maar ook met de kansen werd “slordig” omgegaan. Menig bal werd verkeerd geraakt of te slap geraakt. Wijhe had ook een aantal kansen maar de verdediging van Dalfsen stond als een huis. Matthijs en Rowan waren vandaag weer goed bezig, maar ook Tim, Julian en Delano speelden goed.
Daan wist uiteindelijk de score te openen met een prachtig schot; 1 – 0. Nog voor de rust wist Rens prachtig de 2 – 0 te maken, wat tevens de ruststand was. Het was een zwakke afspiegeling van de krachtsverhouding. Na de ranja en wat aanwijzingen van de leiders begon C2 aan de 2e helft. In het tweede gedeelte werd er door C2 rustiger gevoetbald en beter gecombineerd. De passes waren beter waardoor er legio kansen ontstonden.  Justin wist één van deze kansen om te zetten naar een doelpunt. Een beheerst geplaatst schot waar de keeper het nakijken op had ; 3 – 0. Daarna was het Maarten die de stand naar 4- 0 tilde door op snelheid de achterhoede en de keeper te passeren. Wijhe deed uit een aanval vervolgens wat terug en kon in tweede instantie Steven passeren; 4 – 1. Daarna was het gedaan met Wijhe en stoomde Dalfsen door, via mooie aanvallen die omgezet werden in doelpunten. Opnieuw Maarten, die de stand op 5 – 1 bracht. Rens tilde de score naar 6 – 1. De 7 – 1 kwam van de voet van Daan. Maarten en Rens maakten een hattrick door de score respectievelijk op 8 – 1 en  9 – 1 te brengen. Er waren nog verschillende kansen; Maarten kwam alleen op de keeper af en wou de keeper poorten, maar dit mislukte. Rowan die met een pegel van afstand net te laag schoot waardoor de keeper de bal nog net  kon wegstompen. Wijhe had vervolgens nog een kans op een tweede doelpunt ,maar door de goed uitgekomen Steven werd deze kans om zeep geholpen. Het bleef uiteindelijk bij 9 – 1. Een goede tweede helft en een verdiende overwinning van SVD C2. Compliment voor de inzet aan alle jongens van C2!
Op naar de volgende wedstrijd in Raalte volgende week, wat direct een topper wordt gezien de huidige stand. Als we voetballen zoals in de tweede helft dan kunnen we elke tegenstander aan!