Uitstekende wedstrijd van Dalfsen C2 tegen Rohda Raalte

DALFSEN – Opnieuw 3 punten voor een sterk spelend SVD C2: zaterdag 21 september – Rohda Raalte C6 – SVD Dalfsen C2. Na een mooie overwinning in de eerste competitie wedstrijd volgt een wedstrijd tegen Rohda die vorige week met 16 – 1 gewonnen heeft. Zegt op zich niets maar geeft toch wel een beeld van een team wat kan voetballen of ten minste jongens in zitten die goed een balletje kunnen trappen. Maar we gaan van onze eigen kracht uit en dan staat het C2 team er goed bij. Vandaag waren Delano en Maarten er niet bij. Maarten was de hele week al ziek geweest en dan is het verstandig om even rust te nemen zodat je kunt herstellen. Dus leider van C1 gebeld op vrijdagavond omdat C1 geen competitiewedstrijd had maar een oefenwedstrijd. Fijn dat het dan binnen SVD geregeld kan worden dat er dan een speler mee kan doen. Bedankt leiding van C1 en bedankt Casper Oude Nijeweme dat je mee hebt gedaan!

 

Het was prachtig voetbal weer! Zelfs het zonnetje kwam er licht door zodat het ook voor het publiek goed vertoeven was langs het veld. Sympathieke trainer van Rohda gesproken en bleek dat de 16 – 1 niet meer telde omdat het team van Vilsteren naar de 5e klasse was gegaan. Zalk is nu bij ons in de competitie gekomen en Rohda staat dus op nul punten.

 

De wedstrijd begon fel van beide kanten maar Dalfsen kende een droomstart; Julian speelde de bal op rechts geplaatst van achteren diep op Rens. De verdediging van Rohda was nog niet warm gedraaid en de bal kwam bij Rens die “opeens” vrij op de keeper kon sprinten en wist beheerst de keeper van Rohda met een geplaatst schot te passeren; 0 -1. Binnen 2 minuten op voorsprong, beter kun je als team de wedstrijd niet beginnen. Rohda was onthutst door deze vroege achterstand en totaal van slag af. Dalfsen ging door en kreeg verschillende kansen om de voorsprong te vergroten maar ook Rohda wist kansen te creëren maar niet te maken. Mede door goed optreden van Steven. Rohda speelde fysiek en af en toe te fysiek waardoor er overtredingen waren waarvoor niet gefloten werd. Dalfsen had een paar mooie aanvallen maar de afronding war er niet. Totdat Justin Daan met een mooie pass lanceerde en Daan de aanval prachtig wist af te ronden. De keeper van Rohda zag er niet helemaal goed uit in deze situatie maar dat deerde Daan niet; 0 – 2 Vlak voor de rust kreeg Rohda nog een goede kans maar opnieuw wist een alert reagerende Steven door snel uit te lopen de bal weg te werken.

 

De wedstrijd ging op en neer en Casper op het middenveld zat er eind 2e helft een beetje doorheen. Maar er waren meer jongens die in het hoge tempo naar de rust snakten. Met de 0 -2 stand konden beide teams naar de kleedkamer om even op adem te komen. Aangegeven dat niet alles direct naar voren hoeft en dat je krachten kunt sparen door de bal rustig rond te spelen.

 

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde: 2 teams die er alles aan deden om de wedstrijd te winnen. Dalfsen had daarbij het voordeel van 0 – 2 voorsprong. Rohda bleef gaan maar echt uitgespeelde kansen wist Rohda niet te creëren. Rohda speelde fysiek sterk en bleven gaan maar echt lijn zat er niet in het spel. Dan deed Dalfsen het beter met het balletje naar buiten te spelen en op de flanken de bal voor het doel te krijgen. Het bleef lang 0 – 2 waarbij aan beide kanten de mogelijkheden waren om een doelpunt te maken. Maar het was opnieuw Dalfsen die de wedstrijd naar zich toetrok. Door goed doorzetten van Niels wist hij de verdediging van Rohda te verrassen en kon hij prachtig de 0 – 3 te scoren. De wedstrijd was gespeeld ook al wilde Rohda nog niet opgeven.

 

De verdediging van Dalfsen stond vandaag opnieuw als een huis. Matthijs en Rowan speelden een hele goede wedstrijd en waren vandaag niet te passeren ondanks het fysieke voetbal van Rohda. Tim had een superdag en was vandaag niet te passeren. Ook Julian speelde een prima wedstrijd. Casper speelde als mid-midden een hele goede wedstrijd en C2 kon vandaag blij met hem zijn. Maar ook Iljen, Justin, Stijn en Max speelden de longen uit hun lijf. In de voorhoede waren Rens, Daan en Niels een plaag voor de verdediging van Rohda. Steven kreeg weer complimenten van de tegenstander maar eerlijk is eerlijk; Steven was weer in bloedvorm en wist ook in de tweede helft een paar prachtige ballen onschadelijk te maken.

 

Een prachtige wedstrijd van twee kanten waar veel strijd was tot aan het laatste fluitsignaal toe en een wedstrijd waar Dalfsen op de juiste wist te scoren. Compliment aan alle jongens! Een fantastische wedstrijd en overwinning! Ik ben trots op jullie en heb genoten van de wedstrijd. Casper bedankt voor het meespelen! Ik denk dat vanavond iedereen goed kan slapen na een enerverende wedstrijd zoals vandaag in Raalte!

 

Volgende week thuis tegen Berkum C4D, een team wat ook nog ongeslagen is.

Auteur: Leider C2 Geplaatst in opdracht van Rowan Schrijver

 

Artikel delen: