USV kopje onder tegen Ulu Spor FC

NIEUWLEUSEN – Voorafgaand aan de wedstrijd werd op sportpark Hulsterlanden door spelers, begeleiding, en publiek op indrukwekkende wijze stil gestaan bij het plotselinge overlijden van Johan Bijker, oud-doelman van het 1e elftal van de vereniging. Na het startsignaal van scheidsrechter Huisman uit Albergen lieten de gasten uit Zwolle direct zien dat ze niet voor een puntje naar Nieuwleusen waren gekomen.

Met gevarieerd en vaardig voetbal maakten ze het de defensie van USV een aantal keren knap lastig. Het was daarom niet verwonderlijk dat Mehmet Dede binnen het half uur de Zwollenaren, door het benutten van een strafschop, op voorsprong zette, 0-1. De thuisploeg herpakte zich snel en kwam in de 34e minuut door een eigen doelpunt van Ulu Spor op gelijke hoogte, 1-1. Vijf minuten later leek de wedstrijd te kantelen toen Bas Chierandjoe de 2-1 liet aantekenen. Niets was minder waar want binnen twee minuten kwamen Fikret Akin en Mehmet Dede van Ulu Spor wel erg goedkoop aan hun doelpunten, 2-3. Na de pauze probeerde het jeugdige team van coach Theo van ’t Zand de schade te herstellen. Het zette druk op de defensie van Ulu Spor maar in de omschakeling moesten de blauwwitten alert blijven op de counters van de Zwolse ploeg. Door een prachtig genomen vrije trap van Mehmet Dede konden de gasten in 52e minuut zelfs uitlopen naar 2-4. De Nieuwleusenaren trachtten hierna het tij nog enigszins te keren. Dat leek in de 89e minuut enig succes te hebben toen Sander Schaeffer een penalty verzilverde maar in blessuretijd werden persoonlijke fouten in de defensie van USV door Sefa Kafali en Gökhan Yildirim koelbloedig afgestraft. De uiteindelijke 3-6 uitslag sprak dan ook boekdelen.

Voor Van ’t Zand is er nog flink wat werk aan de winkel om het elftal voor de uitwedstrijd tegen SDOL weer op de rails te krijgen. Een pittige uitdaging voor de sympathieke trainer uit Staphorst. De wedstrijd op sportpark de Achterberg in Luttenberg begint zondag om 14.00 uur.