Motorcoureur Koen Meuffels richting de top tien.

Motorcoureur Koen Meuffels richting de top tien.

NIEUWLEUSEN – ASSEN – Motorcoureur Koen Meuffels van START Racing liet tijdens de British Superbike weekend op het TT-circuit van Assen andermaal een prima indruk achter. Naast dat hij zijn beste seizoensprestatie van het seizoen neerzette, wist hij weer zijn p.r. te verbeteren en toonde daarmee aan dat hij dit seizoen een behoorlijke progressie doormaakt.

Begin dit jaar maakte Meuffels de overstap vanuit de GP3 JuniorCup naar de Dutch Supersport door in 2013 voor het team uit Nieuwleusen in de Dutch Supersport uit te komen. De overgang van de 250cc Honda Moriwaki naar de veel zwaardere 600cc Yamaha leek vrij groot, maar de net 19 jaar geworden Meuffels logenstraft dat iedere race.

Ook tijdens het British Superbike weekend in Assen liet hij weer van zich spreken door vriend en vijand te verrassen met het behoorlijk scherp stellen van zijn p.r. en de 11e plaats in het eindklassement van de Dutch Supersport. Al in de kwalificaties toonde de talentvolle coureur aan dat hij nog lang niet aan zijn plafond zit door 1/10e van een seconde van zijn p.r. af te snoepen en de hoogste topsnelheid te laten noteren.

Het betekende de 19e starttijd.

 

Prestigieus.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar streek het prestigieuze en hoog aangeschreven British Superbike neer op het TT-circuit, wat tevens de enige plaats buiten het Verenigd Koninkrijk is waar een ronde voor het British Superbike kampioenschap wordt gehouden. In het bijprogramma daarvan en voor tienduizenden toeschouwers maakte Meuffels bij aanvang van de race in de Dutch Supersport weer zijn befaamde bliksemstart en wist al voor de eerste bocht behoorlijk plaatsen goed te maken, die echter als sneeuw voor de zon verdwenen doordat hij moest uitwijken voor de gevallen Joey Rispens. De rode vlag die het gevolg was van de val van Rispens betekende een herkansing bij de herstart en wederom maakte Meuffels zijn bijnaam Speedy Koen waar. Gaandeweg de race probeerde Meuffels aansluiting te krijgen bij een voor hem liggend groepje en moest onderwijl Ten Tusscher van zich af schudden. Ondanks verwoede pogingen gelukte het hem niet de aansluiting te bewerkstelligen maar wist wel de aanvallen van Ten Tusscher te pareren. Meuffels werd op de finishlijn als 11e afgevlagd doordat hij optimaal profiteerde van het feit dat voor hem liggende coureurs uitvielen en Coen Bouwmeester 20 seconden tijdstraf aan zijn broek kreeg. Tussendoor had hij zijn p.r. aangescherpt naar 1.43.7, een verbetering van maar liefst een halve seconde in vergelijking met de tijd van een dag daarvoor in de kwalificaties.

Meuffels keek na afloop terug op een succesvol weekend Bristish Superbike. “Ik wilde dit seizoen op Assen in de 1.43 rijden en dat is gelukt.” Wel heeft hij een verklaring voor de gestage verbetering van de tijden. “Ik krijg veel tips van de bondscoaches van de KNMV. Bovendien krijg ik steeds meer ervaring op de Yamaha en houden de Pirelli banden zich uitstekend. Daarnaast was de motor uitstekend afgesteld door de monteurs,” aldus de in de KNMV selectie opgenomen Meuffels.

Op 13 oktober zijn de laatste twee wedstrijden van het seizoen 2013 en dan wil Meuffels op de sponsordag voor de sponsoren en supporters nog een keer vlammen.

De race in de Ducth Supersport werd gewonnen door Wayne Tessels voor Kervin Bos.

 

 

Foto 1
Artikel delen: