Dalfser band komt op de radio bij RTV ZOO (omroep Zwolle)

DALFSEN – ZWOLLE- Elke dinsdagavond tussen 20:00u en 23:00u is er op RTVZOO (Locale Omroep Zwolle) het programma MusicToco. Een programma vol blues, jazz en soul, dat wordt samengesteld en gepresenteerd door de 2 muziekvrienden Cor Bartelink en Tonio Aa. Eenmaal per maand is het Groovetime en dus extra feest in de MusicToco, want dan is er een live band in de studio. 8 oktober a.s. is het de beurt aan Cigarbox Henri & Friends uit Dalfsen.

Een dit voorjaar opgerichte band met al vele optredens op hun agenda. Hun muziek draait om de cigarbox gitaren, Diddley Bows en andere zelfgemaakte instrumenten en speelt o.a. door Henri eigen geschreven songs over onderwerpen als zelfgestookte booze, blues, bikes, cars etc.

De dirty, hardrockin’ garageblues sound van Cigarbox Henri (Grootenhuis) & Friends is uniek, hard en rauw, met af en toe een wat rustiger (instrumentaal) nummer. Geholpen door de steady basis van Arnold Evertsen bas, Herben Kijk in de Vegte gitaar, Gerco Klinge drums (en regelmatig gastspelers), wordt de Cigarbox gitaar opgezweept. Omdat Cigarbox Henri ook straatmuziek festivals doet, zal de band het radio optreden beginnen met een 2-tal zelf gecomponeerde Skiffle songs. Deze 2 worden gedaan door de straatmuzikanten John vd Vegt gitaar, Henk Riezebos cajon, Gerard Riezebos theekist bas en Henri wasbord. Het optreden begint om 22:00u en zal live te volgen zijn via www.rtvzoo.nl. Een uur eerder zijn er interviews met de bandleden plus muziek van hun invloeden.

www.musictoco.nl

Facebook: Cigarbox Henri

 

Artikel delen: