Radiomarkt “aan de Lichtmis” trekt 28 september weer veel bezoekers

Radiomarkt “aan de Lichtmis” trekt 28 september weer veel bezoekers

LICHTMIS – Het is al dertig jaar geleden dat VERON afdeling Meppel , later de Stichting Radio Onderdelenmarkt, kortweg ROM genoemd, samen met Bertus Huisman begon met het organiseren van een radio onderdelenmarkt bij wegrestaurant De Lichtmis halverwege Zwolle-Meppel gelegen aan afrit 22 van de A28. De vierde zaterdag in september staat vast genoteerd in de agenda van veel radiohobbyisten met het doel de grootste openlucht radiomarkt in Nederland te gaan bezoeken.

Afgelopen zaterdag was het dan weer zover. Op de parkeerplaats bij het wegrestaurant waren meer dan 220 kramen opgezet waar behalve handelaren afkomstig uit ons eigen land, uit België, Duitsland, Frankrijk Engeland en Hongarije hun elektronicawaren hadden uitgestald.

De weersomstandigheden waren zonder meer uitstekend, droog en zonnig. Al voor zonsopgang, terwijl de handelaren nog binnen liepen en anderen hun koopjes uitstalden, kwamen de eerste bezoekers al de markt op om te kijken of er iets voor hun gading bij was.. Behalve dat er het nodige aangeschaft kan worden is de radiomarkt ook een punt waar hobbyisten elkaar ontmoeten.

Het gezellige terras buiten, of binnen in het restaurant biedt volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, onder het genot van een hapje, of een drankje. Met een aantal vrijwilligers en leden van scouting Nieuwleusen bereidt de Stichting ROM jaarlijks dit evenement voor.

Afgelopen zaterdag kon de organisatie meer dan drieduizend bezoekers noteren, waaronder een heel aantal uit de ons omringende landen. Met genoegen wordt teruggekeken op een geslaagde markt, die voor velen weer onderdelen en inspiratie voor de komende winterprojecten heeft opgeleverd.

Heeft u de markt dit jaar gemist……..Volgend jaar op de vierde zaterdag in september wordt hij weer georganiseerd en bent u welkom tussen 09.00 en 16.00u.

 

Artikel delen: