Jesper Romp draait topdag op CSI Salland

Jesper Romp draait topdag op CSI Salland

De dag beginnen met een overwinning en sluiten met een overwinning. Het internationaal concours CSI Salland in Mariënheem kan voor Jesper Romp al niet meer stuk. De jeugdruiter, in dienst van de BWG Stables van de gebroeders Schröder, lichtte vandaag tot twee keer toe zijn hielen in een sterk deelnemersveld.

Meest spraakmakend is de zege met KWPN-hengst Arthos R (v. Namelus R) in de Guts Communication Prijs, een 1.40m springparcours met maar liefst 23 ruiters in de barrage. Jesper Romp nam de barrage met Wim en Ben Schröder door en zag zijn collega Tom Brinkman een goede tijd neerzetten met Lexington (v. Andiamo). “Op het TV-scherm op het voorterrein zag ik vervolgens Sjaak Sleiderink bijna twee seconden sneller gaan en vervolgens kwam Gerco naar me toe met de tip dat het nog sneller kon als ik na hindernis acht heel kort zou draaien. Doordat ik zoveel mensen langs de kant had staan die voor me meekeken, kon ik het verschil maken”, vertelt Jesper Romp over de tactiek.

 

Jesper Romp, zoon van oud-Grand Prix-springruiter en voormalig bondscoach Bert Romp, rijdt nu ruim een jaar voor de BWG Stables in Tubbergen. “Het eerste half jaar moet ik alles zelf doen. Dan had ik vijf, zes paarden te rijden en te verzorgen en daar was ik de hele dag mee bezig. Nu rijd ik er zeven. Van begin af aan helpen Wim en Ben me bij elk paard. Als ze iets zien, zeggen ze het direct. Als je zo’n plek krijgt, moet je heel blij zijn. Wim is een tophandelaar, Ben is een toptrainer en Gerco een topjockey in de ring. Een leerzamer bedrijf is er bijna niet. Zolang ik hier mag blijven rijden, ga ik hier zeker niet weg.”

 

In het 1.40m werd Nederlands kampioen young riders Sjaak Sleiderink tweede met Zhivago (v. No Limit), die even later het Six Bar springen won door met W.Zarah (v. Rubert R) over een hoogte van 1.90m te springen. Derde en vierde in het 1.40m waren Doron Kuipers op Amparo Z (v. Andiamo) en Pim Mulder met Zo Special (v. Lupicor). Tom Brinkman werd zesde.

 

Jesper Romp omschrijft zijn zege als “ruig”. Deze zomer won hij ook al de Tubbergen Masterclass met Arthos R, in bezit van Stal Roelofs. “Ik heb hem eerst een tijd rustig in het 1.30 en 1.35m gereden en inmiddels heeft hij enkele Grote Prijzen gelopen met maximaal één fout. Ik start hem zondag ook in de Grote Prijs. Arthos is acht jaar, nog jong. Hij leert hier veel. Hoe vaker hij in de ring komt, hoe beter hij gaat springen.”

 

Vanochtend won Romp de 1.20m Indoor Twente Prijs met de zesjarige merrie Tinka’s Hope (v. Tinka’s Boy), in eigendom van Van Grunsven Paardensport BV. Zijn vriendin Demi van Grunsven werd tweede op Querida (v. Quidam’s Rubin).

 

De Pool Maksymilian Wechta won de 1.35m Brinkhuis van Hoogstraten Prijs met Quintus (v. Quinar). De 16-jarige Micky Morssinkhof werd knap tweede met Laos (v. Caos). Topper in de 1.30m Expo Talent Prijs was Robert Vos met Waikiekie (v. Animo). Dominique Roelofsen pakte hier, net als gisteren, de derde prijs mee met de goedgekeurde hengst Quidaro (v. Quidam de Revel).

 

Artikel delen: