Scoutingnieuws: Exxploraxxion 1200 scouts bijeen

OMMEN – Honderden explorers, uitdagingen, muziek, Scouting met smartphones, nieuwe vrienden maken, feest en gezelligheid: dat is Exxploraxxion bij Ada’s Hoeve in Omen. Exxploraxxion is het vijfjaarlijkse jubileumfestival speciaal voor explorers. Uit het hele land komen explorers van vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober 2013 naar Ommen. Als explorer neem je niet alleen deel aan het festival, maar je kunt als afdeling ook bijdragen aan de organisatie.

Bouw bijvoorbeeld nu al de enige echte Exxploraxxion-lounge-bank, bedenk een vet spel voor tijdens het festival dat je samen met al die andere explorers kunt spelen of bedenk en knutsel mee aan de feesten en de aankleding.

Wat? Een uniek, onvergetelijk, uitdagend jubileumfestival. Je kunt slechts één keer deelnemen!

Wie? àlle explorers en hun begeleiding

Waar? Scouting labelterrein Gilwell Ada’s Hoeve in Ommen

Wanneer? vrijdag 4 oktober 16.55 uur tot zondag 6 oktober 12.55 uur

Thema? Het thema van Exxploraxxion 2013 is Route55. Dit vanwege het 55-jarig bestaan van de speltak explorers! Activiteiten die je in je groep niet zou doen. En natuurlijk heel veel ontmoeten en ontdekken, en laten zien hoe tof jouw afdeling is aan andere explorers, want dat staat centraal!

En dat voor… 25 euro! Maar het is wel vol. Vermoedelijk zal onze reporter Robert daar ook wel rond hangen, want hij was de laatste week zo rustig op Dalfsennet, zeker druk met de voorbereidingen van dit evenement. We zullen het horen.

Artikel delen: