Prijswinnaars ballonnen wedstrijd Oranjevereniging Dalfsen

Prijswinnaars ballonnen wedstrijd Oranjevereniging Dalfsen

DALFSEN – Uitslag Ballonnen wedstrijd Oranjevereniging Dalfsen Het is alweer even geleden maar op de laatste Koninginnedag waren er dit jaar vele activiteiten in Dalfsen. Tijdens de kinderspelen konden alle aanwezige kinderen ook meedoen met de ballonnenwedstrijd die gesponsord werd door garage van Leussen. Inmiddels zijn alle teruggestuurde kaartjes bekeken en zijn de prijswinnaars bekend.

Afgelopen zaterdag werden door het bestuur van de Oranjevereniging bij garage van Leussen de prijzen uitgereikt aan de 3 winnende kinderen. De eerste prijs was voor Zeb Slagman van wie de ballon maar liefst 420 km heeft afgelegd op Koninginnedag! Zijn ballon werd namelijk op 30 april ’s avonds gevonden door een Nederlands gezin op hun boerderij in Neu Jabel, Oost Duitsland. Zij stuurden het kaartje van Zeb terug met daarbij een leuke brief over hoe zij de troonswisseling ook op tv gevolgd hadden. Ook de ballonnen van de 2e en 3e prijs werden vanuit Duitsland teruggestuurd. Lone Pekkeriet won de 2e prijs met een afstand van 360 km naar Zernien en de derde prijs was voor Nenthe Slagman (zus van 1e prijswinnaar Zeb). Haar ballon werd gevonden in Bergen, Niedersachsen op 293 km van Dalfsen.

Naast deze 3 kaartjes werden nog vele andere kaartjes teruggestuurd waarvan een aantal ook versierd waren met een leuke boodschap of een briefje erbij. De wind stond dit jaar duidelijk in de richting van het oosten want de meeste ballonnen werden gevonden in Twente of Duitsland. Voor de kinderen die hebben meegedaan aan deze wedstrijd is het mogelijk om hun kaartje op het halen bij garage van Leussen. Dus mocht je willen weten hoe ver jouw ballon gekomen is dan kun je deze tot eind oktober nog ophalen.

 

De Oranjevereniging is ook al weer begonnen met het plannen van de activiteiten rondom Koningsdag 2014. Deze zullen plaatsvinden van 25 t/m 27 april 2014 op het evenemententerrein in Dalfsen. Hiervoor kan de vereniging uw steun ook goed gebruiken, dus wordt nu lid van de Oranjevereniging! U kunt zich aanmelden via www.oranjeverenigingdalfsen.nl of lid worden tijdens de ledenwerfactie op dinsdagavond 22 oktober in de Gerner Marke.

 

Artikel delen: