Hoonhorsters in Frankrijk. RTV Oost

HOONHORST – Vanmiddag 5 oktober 10 voor half zes, in het programma Grenzeloos Genoegen een documentaire over Nederlanders die hun heil hebben gezocht in Frankrijk. Aan het woord in in beeld waren de fam Visser. Zij hebben eerst gewoond aan de Dammans es in Hoonhorst. Barry Visser was van beroep hondentrainer, heeft zijn opleiding gehad bij Martin Gaus, zijn vrouw Jos heeft hier in Nederland al een cursus schaapsherder gedaan en was in het bezit van een paar afgerichte honden waar ze ook hier al vaak me op pad ging.

Maar 3 jaar terug hebben ze hun dromen waar gemaakt en hebben op een landgoed van 170 ha een boerderij kunnen huren. Berry heeft hier het trainen van jachthonden opgepakt, of zoals hij dat zegt training aan de bezitters van jachthonden, omdat eigenaars moeilijker luisteren dan honden ligt daar de nadruk op. Dorety Oosting van RTV Oost was te gast in Frankrijk en ging mee met Barry het landgoed in om te kijken hoe een training verloopt. Mooie natuurbeelden van het landgoed en van een bezoek van RTV Oost aan een Wijngaard aan de Loare. Jos Visser was op dit moment niet bij de boerderij omdat zij met de schaapskudde langs de Loare trekt en nu op meer dan 50 km afstand zit en dus door de week niet thuis komt. Eigenlijk kan de kudde nooit alleen gehouden worden waardoor ze elkaar in 5 maand slechts weinig zien.

Hoe dat gaat met de schaapskudde en met Jos, komt volgende week zaterdagmiddag 12 oktober rond 17.20 uur in beeld. Dus kijk dan weer naar RTV Oost om het vervolg te zien.Of kijk op uitzending gemist.

( een kijker)

Artikel delen: