Robert Vos knalt in Grote Prijs van CSI Salland

Robert Vos knalt in Grote Prijs van CSI Salland

De achttien ruiters in de barrage van de Roelofsen Grote Prijs van CSI Salland zorgden zondagmiddag voor een sensationele springshow. Robert Vos uit Wierden ontpopte zich als Formule 1-ruiter met Carat (v. Cardento) en finishte in een haast onwaarschijnlijke 32,96 seconden. Jos Lansink moedigde zijn Duitse pupil Tim Hoster luidkeels aan naar een voorlopige tweede prijs, maar die ging uiteindelijk naar Pim Mulder uit Zwolle met een tijd van 33,25 seconden.Langs de zijlijn waren er gezichten van ongeloof. Er was verbazing over hoe snel de ruiters met hun paarden konden rijden in de barrage op 1.50m niveau. In rengalop naar de laatste hindernis rijden, kon eigenlijk alleen maar Robert Vos die er zelf ook om moest lachen. “Dit paard is zo snel”, zegt hij. “Hij wint zoveel proeven! Dit is wel echt zijn hoogte waarbij hij zich comfortabel voelt. Hoger hoeft niet. Ik doe veel handel, maar Carat heb ik al bijna twee jaar. Ik kocht hem in Zweden voor niet al te veel geld en ik doe hem liever niet weg. Omdat hij altijd wel een proef wint en dat wil elke ruiter, toch? Hij heeft gewoon een speciaal plekje ingenomen.”

 

Pim Mulder piekte met zijn tweede plaats met Zo Special (v. Lupicor), die als jong paard al heel veel won met Frank Buitenhuis uit Holten. “Ik was er toen al gek van en ik rijd hem nu sinds acht maanden voor Stoeterij De Horsthoekhoeve. De laatste tijd loopt hij hartstikke lekker. Ik had hoge verwachtingen voor vandaag. Ik riep al dat Zo Special foutloos zou lopen. Wel een beetje bluf, maar hij deed het wel en voor de barrage gaf hij me ook een heel goed gevoel. Ik denk dat dit paard nog een heel eind weg springt. Hij zit nog lang niet aan zijn grens.”

 

Zowel Robert Vos als Pim Mulder kenden meer succes tijdens CSI Salland. “Natuurlijk rijd je dan een fijn concours, maar alles is hier ook heel goed geregeld. Ik hoor alleen maar positieve geluiden van mijn collegaruiters. Het verdient alleen wat meer publiek”, vindt Mulder.

 

Jos Lansink, die met meerdere stalruiters naar Mariënheem kwam, sluit zich daarbij aan. “Dit is een perfect concours. Een goede bodem, uitstekende parcoursbouwer, een piste waarin de paarden ook nog wat leren en goede stallen. Ik zou serieus niet weten wat beter moet. Ik ben blij dat ik hier naar toe kwam”, vertelt Lansink, die zesde werd na een foutje in de barrage met de kwaliteitsvolle hengst Zerlin (v. Berlin). De derde prijs ging naar stalruiter Tim Hoster met Jewel’s Exclusive Touch (v. Querlybet Hero), die gefokt is uit de beroemde olympische merrie Classic Touch. “Moeder en zoon zijn niet met elkaar te vergelijken, maar de instelling is wel dezelfde. Deze wíl ook over het hout, net als zijn ruiter. Wat een Kämpfer he!”

 

Na afloop van vier dagen internationale springsport was er ook een tevreden gezicht bij Chris van Dam van organisatiebureau EQ International. “Dit was een super mooi evenement met een topdeelnemersveld waarvan de meeste ruiters blij naar huis gingen. Er is duidelijk behoefte aan dit soort wedstrijden. Vorig jaar was het debuut van CSI Salland en toen merkten we dat enkele dingen beter moesten. Het laden en lossen van de vrachtwagens van de deelnemers kon sneller, de stallen zijn nu beter, we hebben de piste met tien meter verlengd en het prijzengeld met tien procent verhoogd. We willen elk jaar een beter concours bieden, zodat de topruiters blijven terugkomen. Velen hebben al toegezegd om volgend jaar weer in te schrijven.”

 

www.csisalland.nl

 

 

Klik hier voor de uitslag:

www.csisalland.nl/wp-content/uploads/2011/05/015-RES.htm

 

 

Artikel delen: