Polyhymnia gaat met workshops via Heidepark school naar het Kroonplein

Polyhymnia gaat met workshops via Heidepark school naar het Kroonplein

LEMELERVELD – Na een geslaagde pilot op de Heilighart school is muziekvereniging Polyhymnia dit schooljaar van start gegaan met een nieuwe serie workshops. De aftrap is dit schooljaar voor de Heidepark school, waarna de Regenboog en de Heilighart school zullen volgen. De kinderen van groep 5-6-7 en 8 krijgen per groep 1 uur muziekles per week. Deze muziekles wordt gedurende 5 weken overgenomen door de muziekvereniging, waarna er een slotconcert op school plaats zal vinden.

De leerlingen hebben na twee proeflessen de keus kunnen maken uit de volgende instrumenten; P-bone (trombone), hoorn, bugel of slagwerk. De lessen zijn gehouden in het clubgebouw van Polyhymnia en het slotconcert zal op school gegeven worden in het bijzijn van familie, bekenden en kinderen van de Heidepark school. Het slotconcert voor de Heidepark school staat voor 17 oktober op de agenda. Hier zullen de kinderen op school laten horen wat zij allemaal geleerd hebben op hun instrument. De kinderen zijn erg enthousiast, dus dit belooft een waar spektakel te worden.

Gezien het succes op de scholen heeft de muziekvereniging het idee geopperd om de workshops uit te breiden en voor iedereen toegankelijk te maken. Een mooie gelegenheid hiervoor is de Week van de Amateurkunst. In deze week worden in allerlei dorpen van de gemeente Dalfsen culturele activiteiten georganiseerd. Polyhymnia zal van deze gelegenheid gebruik maken om de workshops voor een breder publiek te organiseren. Onder het motto; “Gedoe op het plein”, wordt er momenteel hardop nagedacht over de exacte invulling, maar we kunnen u nu al melden dat de volgende workshops in ieder geval beschikbaar zullen zijn; fanfare, slagwerk, majorettes, hip-hop. Emmelie Luiken zal de workshop hip-hop op zich nemen en mogelijkerwijs komt er nog een heuse graffiti workshop. Binnenkort leest u hier meer over!

De datum is bekend en deze kunt u dus vast in uw agenda zetten. Op zaterdag 2 november kunt u samen met uw kinderen meedoen aan “Gedoe op het plein”. De workshops inclusief grote finale zullen gehouden worden aan het eind van de middag op het Kroonplein in Lemelerveld en zijn gratis toegankelijk voor jong en oud.

Binnenkort leest u hier meer over het exacte programma en tijden, tot die tijd kunt u ons volgen op muziekverenigingpolyhymnia.nl, facebook en twitter. We houden u op de hoogte!!

 

Artikel delen: