Laadpalen elektrische fietsen geopend

Laadpalen elektrische fietsen geopend

DALFSEN – MARSHOEK –  Van morgen is aan de Marshoekersteeg een laadpaal voor elektrische fietsen geopend. Om 10.00 uur gaven wethouder Klaas Agricola en wethouder Maurits von Martels het startsein voor het nieuwe oplaadpunt voor elektrische fietsen. De openingshandeling was aan Marshoekersteeg, Dalfsen. Zij vertrokken om 9.30 uur pers fiets vanaf het gemeentehuis Dalfsen, samen met genodigden en de pers.

Een 2e paal komt aan de Slennerbroekerweg in Hoonhorst. Het gaat om op zonne-energie werkende palen. Dit project is gerealiseerd dankzij Leader – subsidie met cofinanciering van de gemeente Dalfsen en 15 agrarische Dalfser bedrijven. Aan de Marshoekersteeg staat de paal ter hoogte van de Fam. Kooiker. Erben Wennemars was ook bij deze opening betrokken.

Als onderdeel van drie collectieve projecten met betrekking tot zonne-energie voor agrariërs in de gemeenten Dalfsen, Dinkelland en Wierden realiseerde Stimuland 5 door zonne-energie aangedreven oplaadpunten voor elektrische fietsen. Twee van de 5 oplaadpalen zijn geplaatst bij agrariërs in de gemeente Dalfsen.

 

Het Vechtdal heeft jaarlijks circa 2 miljoen toeristische overnachtingen heeft. Een groot deel van deze toeristen verkent het Vechtdal per fiets. Wethouder Agricola van Dalfsen ziet de fietsoplaadpalen dan ook als een welkome aanwinst voor de toeristen die het Vechtdal bezoeken.

 

Het idee voor de aanschaf van de fietsoplaadpalen komt van Stimuland. De organisatie nam de 5 nieuwe fietsoplaadpalen in de provincie Overijssel mee in een subsidietraject rondom zonne-energie op agrarische bedrijven. “De toegevoegde waarde van de aanvragen die wij namens de betrokken agrariërs bij de subsidieverstrekker indienden, werd hierdoor groter. Ik ben er van overtuigd dat dit mee heeft gewogen in de uiteindelijke toekenning van de subsidie in de gemeenten Dalfsen, Dinkelland en Wierden”, aldus Harry Roetert, namens Stimuland als projectmanager betrokken bij projecten met betrekking tot zonne-energie.

 

Foto's 6
Laadpalen elektrische fietsen geopend
Laadpalen elektrische fietsen geopend
Laadpalen elektrische fietsen geopend
Laadpalen elektrische fietsen geopend
Laadpalen elektrische fietsen geopend
Artikel delen: