Gemeente Dalfsen biedt inwoners Zonnekaart

DALFSEN – In samenwerking met Duurzaam – Leefbaar Lemelerveld heeft de gemeente Dalfsen de Zonnekaart aangeschaft. Met de Zonnekaart kunnen inwoners en bedrijven in Dalfsen eenvoudig kijken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. De Zonnekaart wordt donderdag 10 oktober onthuld. Donderdag 10 oktober aanstaande wordt de Zonnekaart officieel onthuld door Duurzaam – Leefbaar Lemelerveld. De zonnepanelenkaart laat in woners in één oogopslag zien of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. Door een eenvoudige berekening kan worden gekeken wat de investering op zal leveren.

De benodigde investering, de terugverdientijd en de opbrengst van de panelen worden getoond. De Zonnekaart is interactief. Mensen kunnen zelf wijzigingen aanbrengen, door bijvoorbeeld het aantal panelen te wijzigen of een zonneboiler toe te voegen. Op weg naar een CO2 – neutrale gemeente De gemeente Dalfsen wil in 2025 CO 2 – neutraal zijn. Zonne – energie vo rmt een belangrijk onderdeel van de routekaart naar CO 2 – neutraliteit. Door het plaatsen van zonnepanelen of een zonneboiler wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan een beter klimaat. Dalfsen hoopt dat bewoners en bedrijven die over zonnepanelen op het dak nadenken de Zonnekaart als extra ondersteuning gebruiken.

Zonnekaart Dalfsen

De Zonnekaart maakt gebruik van een combinatie van weerdata, de invallende zonnestraling, de hellingshoek van de daken en de schaduwsituatie. De uitkomsten zijn gemaakt aan de hand van het zeer gedetailleerde Actueel Hoogtebestand Nederland, bestand van Rijkswaterstaat en de Waterschappen.

Met dit bestand is van de hele gemeente in combinat ie met kadastergegevens een 3D – model gemaakt. De Zonnekaart is te raadplegen via de web site www.dalfsen.zonnekaart.nl . Voor vragen of ondersteuning kunnen bewoners en bedrijven terecht bij het Energieloket van Dalfsen.

 

NADER BERICHT:

Wij zouden graag willen toevoegen dat de Zonnekaart op donderdag 10 oktober officieel wordt onthuld door Duurzaam-Leefbaar Lemelerveld.

DIT GEBEURT GELIJKTIJDIG MET DE STARTHANDELING VOOR NIEUWE LANDEN II, OM 11.30 UUR BIJ HET ENERGIE-EILAND IN DE WIJK.

De Zonnekaart is te raadplegen via de website www.dalfsen.zonnekaart.nl [1]

Voor vragen of ondersteuning kunnen bewoners en bedrijven terecht bij het Energieloket van Dalfsen.

Artikel delen: