Landgoedconcert Vilsteren zo 13 oktober

Landgoedconcert Vilsteren zo 13 oktober

VILSTEREN – Op zondag 13 oktober zal in de Willibrorduskerk te Vilsteren kamerkoor Canteklaer onder leiding van Iassen Raykov optreden. Het koor presenteert een gevarieerde collectie a cappella muziek die een periode van enkele eeuwen omspant. Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is €7,50. Aansluitend is het landgoedcentrum geopend voor een drankje.Het programma met de titel “Psalm en Hooglied” bestaat uit koormuziek vanaf de 16de tot en met de 20ste eeuw. Het kamerkoor zingt delen uit Canticum Canticorum van Giovanni Pierluigi da Palestrina en enkele psalmen van Jan Pietersz. Sweelinck, Felix Mendelssohn en Cyrillus Kreek. Verder staan op het programna delen uit de Quatre Motets van Maurive Duruflé en uit de Cantique des Cantiques van Jean-Yves Daniel-Lesur. Het volledige programma is te vinden op www.canteklaer.nl.

 

Kamerkoor Canteklaer heeft als thuisbasis Enschede en werd in 1989 opgericht. Sinds 2000 staat het koor onder leiding van de uit Bulgarije afkomstige dirigent Iassen Raykov. Het koor bestaat uit 26 geschoolde amateur-zangers en zingt klassieke en modern klassieke muziek. Het koor heeft al vele bijzondere concerten gegeven en ook het concert in Vilsteren belooft speciaal te worden. Het is voor het eerst dat dit koor in Vilsteren te horen is.

 

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren 2013-2014. Toegangskaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Ook bestaat de mogelijkheid om voor € 30,- een seizoenskaart aan te schaffen voor zes koorconcerten. Meer info op www.landgoedvilsteren.nl.

Voorafgaand aan het concert kan men een herfstwandeling maken op het landgoed. Speciaal voor de wandelaars zal het landgoedcentrum vanaf 13.00 uur geopend zijn. En zoals gebruikelijk, kan men na het concert hier een drankje nuttigen bij de open haard en napraten met het koor.

 

Artikel delen: