NK Enduro Hellendoorn van start met proloog op Hofmansweide

NK Enduro Hellendoorn van start met proloog op Hofmansweide

LEMELERVELD – HELLENDOORN – In het weekend van 22 en 23 november barst in Hellendoorn een spannende eindstrijd los om het Open Nederlands Kampioenschap enduro. Vier lokale endurorijders van de Motorclub Hellendoorn Nijverdal (MCNH) maken dit weekend kans op de nationale titel in diverse klassen in het enduro kampioenschap.

Wat is enduro?

Enduro is een individuele strijd tegen de klok, het is knokken tegen jezelf. De wedstrijd gaat over verharde en onverharde wegen, over maïslanden, door de modder en door de bossen. Er moeten een aantal crossproeven afgelegd worden, die vragen om pure snelheid en behendigheid. De crossmotor moet aan de wettelijke regels voldoen omdat de wedstrijd ook deels over de openbare weg gaat. Er wordt per dag in totaal een afstand van zo’n 160 kilometer afgelegd, met onderweg een aantal crossproeven.

 

Donderdagavond proloog op de Hofmansweide

Het klassement van het open Nederlands Kampioenschap Enduro wordt dit jaar bepaald door uitslagen van 9 wedstrijden. De laatste, tweedaagse wedstrijd vindt dit jaar in Hellendoorn plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 november. Om de sport dichterbij het publiek te brengen, heeft de MCNH een primeur in petto. Donderdagavond 21 november om 19.00 uur wordt er een proloog in de vorm van de Twin Air crossproef georganiseerd op de Hofmansweide in het centrum van Hellendoorn.

 

Spannende eindstrijd voor vier lokale favorieten

De afsluitende tweedaagse kampioenswedstrijd in Hellendoorn belooft een spannende eindstrijd op te leveren. Vier succesvolle MCNH-leden maken in hun eigen klasse nog kans om op het hoogste podium te eindigen.

 

Robin Nijkamp uit Daarlerveen staat op dit moment bovenaan in de Inters klasse E2. Bij de laatste wedstrijd in Zelhem scoorde hij helaas geen punten. Hij staat er goed voor maar zal z’n zenuwen nog even in bedwang moeten houden tijdens de komende wedstrijden.

 

Kevin Dijk uit Lemelerveld staat na z’n tweede plaats in de enduro van Zelhem nog steeds bovenaan in de tussenstand in de Nationalen N1 klasse, maar de concurrentie zit hem op de hielen.

 

Bertran Hogenkamp uit Hellendoorn scoorde een tweede plek in de enduro van Zelhem en staat ook tweede in de tussenstand in de klasse Nationalen N2. Hij heeft nog steeds uitzicht op het kampioenschap.

 

Robin Voortman uit Hellendoorn wist als eerste te eindigen in de klasse Nationalen N3 in de enduro van Zelhem. Hij is druk bezig met een inhaalslag op de concurrenten en het is afwachten of hem dit gaat lukken in de laatste wedstrijden.

 

Ook het clubteam van de MCNH, bestaande uit de rijders Kevin Dijk, Bertran Hogenkamp, Robin Voortman, Ido Jansen en Ian Olthof, maken een goede kans op de dagoverwinning.

Het programma

 

Donderdag 21 november

10.00 – 17.30 uur Technische keuring van de enduromotoren in het eethuis in het Avonturenpark. Publiek is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Na de keuring worden de motoren geparkeerd in het Parc Fermé naast het eethuis en mogen de rijders geen aanpassingen meer doen aan hun machines.

19.00 uur Proloog in de vorm van de Twin Air crossproef voor de Inters klassen op de Hofmansweide in het centrum van Hellendoorn

Vrijdag 22 november

8.30 uur Vrijdag vindt de start vanaf 8.30 uur plaats en worden de eerste rijders om 8.45 uur in de Sherco crossproef in de diepe zandkuil verwacht. Vanaf 9 uur zijn de rijders in de Eurol crossproef op het crosscircuit de Koetree / Dauwpopterrein en rond 9.30 in de Classic Motors Derk de Vos proef bij Poppink in Daarle.

10.30 uur Een ronde duurt ongeveer 2 uur en de Inters rijden in totaal 3,5 ronden van 80 km, de klasse Nationalen 3 ronden en de daglicentie houders 2 ronden. Vanaf 14.00 uur worden de eerste rijders weer terugverwacht bij het Avonturenpark waar ze na de préfinish nog een kwartier de tijd krijgen om aan hun motor te sleutelen voordat ze definitief finishen en de motor weer in het parc fermé parkeren.

Zaterdag 23 november

8.30 uur Op zaterdag wordt hetzelfde tijdschema gehanteerd als op vrijdag. Het verschil is dat de Inters vandaag 3 ronden afleggen in plaats van 3,5 ronden.

 

Een uitgebreid tijdschema is binnenkort te vinden op www.mcnh.nl.

 

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is inmiddels gesloten voor publiek, Seizoen 2013 is ten einde. Het park verleent haar medewerking aan het NK Enduro door de restaurantlocatie beschikbaar te stellen aan de MCNH. Het eethuis van Avonturenpark Hellendoorn is gratis te bezoeken tijdens het NK Enduro, de attracties blijven gesloten.

Naast de keuring van de motoren op donderdag, is het eethuis de locatie waar rijders en publiek terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Zaterdagavond wordt het NK afgesloten met een huldigingfeest in Avonturenpark Hellendoorn.

 

Stichting Sportevenementen Hellendoorn Nijverdal (SSHN)

De SSHN heeft als doel topsportevenementen te ondersteunen om de gemeente steviger sportief op de kaart te zetten. De Enduro is een NK en voldoet aan de eisen die de SSHN stelt. Daarom ondersteunt de SSHN de organisatie met door sponsoren beschikbaar gestelde middelen!

 

Foto's 4
NK Enduro Hellendoorn van start met proloog op Hofmansweide
NK Enduro Hellendoorn van start met proloog op Hofmansweide
NK Enduro Hellendoorn van start met proloog op Hofmansweide
Artikel delen: