Bericht van Loes Antonissen

Bericht van Loes Antonissen

LEMELERVELD – Hallo Willy en beste kijkers van Dalfsennet: Hier een berichtje van mij voordat ik zondag weer vertrek naar Nairobi. Ik was hier voor een verrassingsbezoek voor de zestigste verjaardag van mijn vader. Het is moeilijk om met iedereen contact te houden, omdat ik afhankelijk ben van het internet en in Afrika werkt dat moeilijker dan jullie misschien gewend zijn. Ik begin maandag op een nieuw onderwijsproject in de sloppenwijk van Mathare waar momenteel maar 1 leerkracht beschikbaar is. Het is een particuliere opzet van twee dames uit Nederland. Ik ben veranderd van project omdat ik niet kon aanzien hoe op het vorige project van de Bosco Boys Langata door de nieuwe leiding corrupt wordt omgegaan met schenkingen en de verdeling van de eerste levensbehoeften aan de kinderen. Het onthouden van medische zorg aan kinderen heeft mij het meest getroffen. Ik ben verscheidene keren met kinderen naar het ziekenhuis geweest met gebroken ledematen, waar ik op eigen kosten gezorgd heb voor de behandeling. De leiding vond dit geen prioriteit. Hoe kan dat nog mogelijk zijn in deze tijd.

Door mijn kritische houding werd het mij steeds moeilijker gemaakt, mijn vrijwilligerswerk naar behoren te vervullen. Doordat ik er lange tijd werkzaam was, zag ik teveel. Ik mocht zelf niet meer beslissen over de besteding van de schenkingen die ik ontvangen had. Deze gang van zaken heb ik op schrift gesteld en gestuurd naar de overkoepelende organisatie van dit project.
Zondagnacht wordt ik van het vliegveld in Nairobi gehaald door dhr. Nyachieo, leerkracht van de school. Maandag begin ik meteen als ‘teacher’. Weer een nieuwe uitdaging, waarbij ik zeker weet dat hier alles op een eerlijke manier verdeeld wordt zonder zelfverrijking.

Loes, heb je ook nog wat foto’s voor de Dalfser gevers en kijkers? Ja ik heb maar een aantal foto’s: Vergeten te vermelden in mijn verhaal trouwens. Ik had veel meer foto’s maar ik ben overvallen dus ben alles kwijt.

 

 

 

Foto's 7
Bericht van Loes Antonissen
Bericht van Loes Antonissen
Bericht van Loes Antonissen
Bericht van Loes Antonissen
Bericht van Loes Antonissen
Bericht van Loes Antonissen
Artikel delen: