Groot onderhoud Sterrebosweg/Vennenbergweg

DALFSEN – STERREBOS – DALMSHOLTE – Planning van de werkzaamheden: Op maandag 9 december 2013 gaan start Lareco met de werkzaamheden er van uitgaande dat het weer goed is. Lareco start met het aanbrengen van het zand en daarbovenop komt het puin. Zowel op de Sterrebosweg als de Vennebergerweg (deels; gedeelte Dalmsholterweg tot einde bosrand ca. 750 meter) worden de werkzaamheden aansluitend uitgevoerd. De wegen worden steeds kortdurend tijdens de werkzaamheden afgesloten. Na het verdichten kan op de puinbaan gereden worden.

Daarna start Lareco met het stabiliseren van de wegen. Gedurende de periodes van stabilisatie is de weg volledig afgesloten voor alle verkeer. Na stabilisatie blijft de weg afgezet en wordt deze afgedekt met plastic folie voor uitharding. Afhankelijk van de snelheid van het uithardingsproces blijft de weg ca 7 dagen afgesloten.

Als het weer het toelaat zijn de werkzaamheden voor de kerstdagen afgerond. Als er sneeuw op de baan ligt of er nachtvorst wordt aangekondigd wordt niet gestabiliseerd en zal dit uitgesteld moeten worden.

 

Stabiliseren: (doorfrezen cement, verdichten en profileren):

Fase 1; Op 12 december starten we met het inbrengen van het cement op de Sterrebosweg (gedeelte Heinoseweg tot Camping Starnbosch). Uitharding tot uiterlijk 18 december.

Fase 2; Vennenbergeweg wordt deels uitgevoerd van de Dalmsholteweg tot aan einde bosrand (ca 750 meter) op 16 december. Uitharding tot uiterlijk 23 december 2013. Het resterende deel Vennenbergweg wordt vooralsnog niet uitgevoerd.

Fase 3; Sterrebosweg (gedeelte Camping Starnbosch tot Bosrandweg), uit te voeren op 18 december.. Uitharding tot uiterlijk 25 december

Het “sealen” met Roadseal zal in het voorjaar worden uitgevoerd omdat het materiaal in dit jaargetijden niet meer te verwerken is. De afsluiting zal dan slechts van korte duur zijn. Hierover ontvangt u dan informatie.

Donderdag 5 december is de uitvoerder van Lareco aanwezig om één en ander voor te bereiden en waar nodig met de bewoners te overleggen.

Partycentrum Het Boskamp en Starnbosch blijven in alle gevallen bereikbaar, dat moet ook, want die mensen moeten daar de kost verdienen. In een enkel geval is het even een stukje omrijden. Maar blijf wel komen! zodat de schade voor hen niet groter wordt.

 

 

Artikel delen: