Vuurwerk nieuws: Vuurwerk van de toekomst nu al in Dalfsen.

Vuurwerk nieuws: Vuurwerk van de toekomst nu al in Dalfsen.

DALFSEN – Vuurwerk maken is bijna allemaal handwerk. De cakes en potten zoals wij die tot nu toe kennen worden gemaakt uit papieren hulzen die met de hand worden gesneden, aan elkaar geplakt, doorgeprikt, doorgelont, gevuld en gelabeld. Dit is en tijdrovende en dus dure klus.Tijd voor vernieuwing vond de leverancier van Welkoop en ontwikkelde samen met de grote Chinese vuurwerkfabriekant Yihelong een moderne techniek, waarbij het vuurwerk machinaal gemaakt wordt. Hierbij wordt in mallen een mengsel van plantaardige vezels, zetmeel en calciumcarbonaat geperst, waardoor zware massieve blokken ontstaan die vervolgens machinaal gevuld en verder afgewerkt worden. Deze revolutionaire manier van vuurwerk maken is gepatenteerd en wordt exclusief door Welkoop onder de naam Pyromould op de markt gebracht.

 

Jan van Leussen van Welkoop in Dalfsen: Ik ben erg blij met deze nieuwe ontwikkelingen. Vooral omdat er alleen maar voordelen aan deze nieuwe manier van produceren zitten. De kwaliteit van het vuurwerk maakt een forse stap vooruit omdat machinaal gemaakt vuurwerk een veel constantere schiethoogte en richting heeft. De lont loopt onder het product door en zorgt voor een heel strak schiet tempo. Machinaal geproduceerd vuurwerk komt ook de veiligheid erg ten goede. Het materiaal is van nature zwaar waardoor een grote stabiliteit ontstaat en de potten niet omvallen. Ook is het materiaal vuurbestendig waardoor de pot zelf nooit zal gaan branden. Tevens is er een te verwaarlozen kans dat het vuurwerk in de pot of op lage hoogte zal exploderen. Geen wonder dus dat alle Pyromould producten met gemak de CE-certificatie hebben doorlopen.

 

De nieuwe Pyromould vuurpotten zijn ook minder belastend voor het milieu. Doordat ze grotendeels geperst worden van oud vuurwerkpapier en er geen klei gebruikt hoeft te worden voor het verzwaren van de potten, zijn ze 100% recyclebaar.

Het beste nieuws is misschien nog wel dat deze nieuw revolutionaire Pyromoulds niets duurder zijn dan hun papieren tegenhangers. Het is wel duidelijk dat dit het vuurwerk voor de toekomst wordt en als de hoge investeringskosten terug verdiend zijn, de prijzen zullen dalen.

De ware vuurwerkliefhebbers kunnen nu al goedkoop kennis maken met de nieuwe Pyromoulds want tot en met 27 dec. geeft Jan van Leussen geeft zelfs 20% korting op alle vuurwerk bestellingen die in de winkel geplaatst worden of via www.goedvuurwerk.nl . Welkoop is gevestigd aan De Vesting 15 in Dalfsen.

 

Artikel delen: