De laatste oecumenische zondagsviering van Zandhove.

De laatste oecumenische zondagsviering van Zandhove.

ZWOLLE – ITTERSUM – De directie en het bestuur van ’t Zand hebben vandaag een ontgoochelde groep van 150 bewoners, familieleden en vrijwilligers achtergelaten in het tot de laatste plaats bezette restaurant van “Zorgspectrum Zandhove aan de Hollewandsweg 17 in Zwolle-Zuid. De dienst geleid door voorganger Luttenberg en organist mevrouw Veldhuis uit Dalfsen, was echter de laatste dienst die op zondag werd gehouden ten behoeve van bewoners uit Zwolle, Dalfsen en omstreken. Elke zondag is het hier zo druk.

De directie en en het bestuur willen af van de zondagsheiliging en vinden al vanaf mei 2013 dat christelijke gemeenschap net zo goed in een kleine stilteruimte door de week de dienst kan houden. Het argument dat deze stilteruimte te klein is wordt door hen aan de kant geschoven met de mededeling dat er dan maar meerdere diensten door de week moeten worden gehouden. Het verlaten van de dienst op zondag betekent toch een vervreemding van de christelijke beginselen, zeker voor deze groep

De directie en het bestuur vinden het ook niet nodig om brieven (zoals van vrijwilligers) te beantwoorden.

De directie en het bestuur zijn toch juist in het leven geroepen om de geestelijke en het lichamelijk welzijn van de bewoners te waarborgen?

Bijzonder onrechtvaardig is deze handeling tegen een groep die zichzelf niet zo goed kan verdedigen. Misschien kan publiciteit de dolende leiding nog op andere gedachten brengen, aldus een inzender.

 

 

Artikel delen: