Morgen moet het een knaldag worden

Morgen moet het een knaldag worden

DALFSEN – Morgen zal het een knaldag worden, niet alleen voor de vuurwerk afstekers, maar ook de vuurwerkverkopers. Traditioneel is de laatste dag, de beste dag. Dan gaat het meest van dit goedje over de toonbank, aldus Jan van Leussen van de Welkoop. Heb je dan nog wel genoeg? Zeker vertelt Jan, als het moet, worden we twee keer per dag bevoorraad.En alles wat over blijft wordt keurig weer opgehaald door de leverancier. Dan heb ik uitsluitend die transportkosten voor mijn rekening, aldus Jan. Zaterdag waren we hier van Dalfsennet ook al, op dat moment (vroeg in de ochtend) was het nog vrij rustig. Vanmiddag was het daar aanzienlijk drukker. Dan begint het al om je auto kwijt zien te raken. Maar dat hoort er juist bij, dat werkt juist sfeer verhogend. En dan kom je binnen en zie je alles volop in bedrijf. Allemaal mensen kijkend naar dat wat daar is opgesteld, meestal met hun kinderen natuurlijk. Dan wordt er keurig een bon klaar gemaakt, je loopt naar achteren in de zaak (na betaald te hebben) en daar kan men aan de balie je bon afgeven, een momentje wachten en vervolgens komt je bestelling keurig in een mandje aangereikt.

De verkoopsters geven nog wel even het advies even je bestelling ter plekke na te kijken of alles er in zit wat je hebt betaald. Bij een eventuele vergissing kan dat dan gelijk worden opgelost zodat je tijdens de jaarwisseling daar niet achter komt. Prima geregeld daar. Maar laten we ook maar eens even naar die andere vuurwerkverkopers gaan in Dalfsen. Zodat we anderen geen tekort doen.

We komen langs van de Stouwe aan de Welsummerweg. Vermoedelijk kwamen we juist op een tijdstip dat iedereen thuis aan de koffie zat. Want op dat moment was het daar behoorlijk rustig. Dat zal na koffietijd wel weer anders geworden zijn. Ook hier maar even een foto schieten en op weg naar de volgende.

Naar Provak Schutte, ook eigendom van van de Stouwe, maar deze zaak zit weer gunstiger in het centrum van Dalfsen. Ook hier was volop leven in de brouwerij en waren op dat moment ook redelijk wat klanten. Morgen zal het bij alle bedrijven wel een knaldag worden. Het is toch maar weer een stuk omzet wat ze mee pakken. Het ene bedrijf had de kerstbomenverkoop vooral en de andere gaat straks aan het schaatsen slijpen. Dat maakt ook niet uit, als er maar brood op de planke komt.

Foto's 7
Morgen moet het een knaldag worden
Morgen moet het een knaldag worden
Morgen moet het een knaldag worden
Morgen moet het een knaldag worden
Morgen moet het een knaldag worden
Morgen moet het een knaldag worden
Artikel delen: