De Dalfsennet oliebollentest

De Dalfsennet oliebollentest

DALFSEN – Vanmiddag hadden we de eerste Dalfsennet oliebollentest. Niet dat we daar verstand van hebben of net doen of we daar verstand van hebben, echt niet. Maar al jaren krijgen we berichten en foto’s binnen van de mannen die oliebollen bakken voor het goede doel, namelijk voor Oost Europa. We dachten laten we nu zelf eens een keer daar gaan kijken en sfeer proeven. Dat sfeer proeven ontaarde al snel in oliebollen proeven, dat niet alleen, ook de heerlijke appelflappen, mieters wat waren die lekker.Ik schat dat er zo’n man of tien hier bezig waren om de producten aan de man te brengen en te maken. Een grote machine stond in de hoek te draaien in een enorme bak beslag. Op de grond stond al een grote bak te rijzen (nee niet reizen). Die begon al bijna te overstromen, maar gelukkig was er een van de wakkere mannen om er even met een grote pollepel (het leek wel een hockeystick) in te gaan roeren. En onmiddellijk halveerde de volume.

De heren bakkers hadden de grootste lol daar onderling en staken elkaar flink aan de gek. Dat moet ook met vrijwilligerswerk, waarom niet. Ze stonden op dat moment met 4 man te bakken, een paar inpakkers, een paar verkopers en een paar lolbroeken. De ruimte is ingericht zodat je ook ter plaatse even kan gaan zitten om ze ter plekke op te gaan eten. Daar hebben ze leuke zitjes voor gecreëerd. En als je hier je oliebollen koopt dan heb je er dubbel plezier van, want ze zijn niet alleen lekker, maar je helpt hiermee de arme sloebers in Oost Europa.

Met deze gedachten smaken ze natuurlijk dubbel zo lekker. Ook de prijzen zijn zeer gunstig, (vooral voor ons) maar wij kwamen om te testen om het goede werk te bevorderen en de verkoop gratis te promoten. Ik ben bang als ik daar morgen toevallig in de buurt kom, de verleiding nog wel een heel groot kan worden om toch nog even binnen te schieten. Dus morgen allemaal naar de Singel in Dalfsen, iets voor de kringloopwinkel aan de rechterkant van de weg. Het kan niet missen er staat een grote aanhangwagen met tekst: oliebollen. Eet u smakelijk.

Als er morgen nog meer testadressen zijn waar Dalfsennet moet proeven, mail dan naar info@dalfsennet.nl We hebben nu de smaak te pakken.

Foto's 7
De Dalfsennet oliebollentest
De Dalfsennet oliebollentest
De Dalfsennet oliebollentest
De Dalfsennet oliebollentest
De Dalfsennet oliebollentest
De Dalfsennet oliebollentest
Artikel delen: