Nationale voorleesdagen 2014

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 22 januari t/m 1 februari. Voorlezen is niet alleen belangrijk, het is ook heel leuk. De bibliotheek heeft de mooiste voorleesboeken voor je. En de medewerkers helpen je bij je keuze voor het juiste boek.

Maar, misschien wil je liever een boek kopen? Bibliotheekleden krijgen korting op vijf bijzondere prentenboeken.

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Bibliotheekleden krijgen korting op vijf bijzondere prentenboeken. Kijk op http://www.voordeelmetjebiebpas.nl/alle-voordelen/prentenboeken-1/. Klik op het boek naar keuze, print de bon uit die erachter hangt. Neem deze print en je Biebpas mee naar de boekhandel. Heel veel (voor)leesplezier!

Deze kortingsactie geldt van 8 januari t/m 28 februari 2014.

Op zoek naar voorleestips? Kijk op http://www.nationalevoorleesdagen.nl/index.html.

 

Hiernaast bezoeken de bibliotheekmedewerkers van Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Oudleusen en Hoonhorst de peuterspeelzalen of de peuters bezoeken in groepsverband de bibliotheek. Er wordt op woensdag 22 januari weer gestart met een voorleesontbijt in Oudleusen,

 

De opzet is natuurlijk het voorlezen te bevorderen aan kinderen die nog niet leesvaardig zijn. Voorlezen aan jonge kinderen is heel belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden.

Maar bovenal: het bezorgt ze heel veel plezier! Zo worden de kleintjes later grote lezers.

De bibliotheek heeft een schat aan prentenboeken voor kinderen van 0 tot 6 à 7 jaar. Verder zijn er voorleesboeken, boeken met rijmpjes en liedjesboeken.

Maar de jeugdbibliotheek heeft nog veel meer.

Laat u verrassen en kom met uw peuter!

 

Uw kind kan gratis boeken lenen in de bibliotheek.

Peuters tot en met 5 jaar die van 22 januari tot en met 1 februari lid worden van de bibliotheek ontvangen zelfs een aardigheidje (zolang de voorraad strekt).

Tot ziens in de bibliotheek!

 

 

 

 

 

 

Artikel delen: