De Bevers D1 vergeet in Hoogeveen te winnen

LEMELERVELD – De trainingen waren uitstekend. Tijdens de kerstvakantie en in Soest speelden we een redelijk oefenpotje tegen Sovoco. We gingen dus uitstekend voorbereid naar de wedstrijd in Hoogeveen tegen Olhaco. Wel is het altijd koffiedik kijken hoe een team uit de winterstop komt, maar dat geldt natuurlijk voor beide teams. De selectie van De Bevers is, op spelverdeelster Tamara Holleboom Jansen na, fit en verder is de groep super gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten in de 2e helft van de competitie.

In de 1e set kwamen de dames van Olhaco beter uit de startblokken dan De Bevers. Na de broodnodige time-out bij 8-4 voor Olhaco, herstelden de dames uit Lemelerveld zich en door een uitstekende serve druk, kantelde de wedstrijd in het voordeel van De Bevers. De aanvallers konden de uitstekende set-ups van spelverdeelster Kaya van Tongeren op kracht en tactische wijze verzilveren, de set werd verdiend met 23-25 door De Bevers gewonnen.

Door een vlijmscherp en zeer gemotiveerd team uit Lemelerveld werd Olhaco in de 2e set, van de mat gespeeld, alles klopte bij De Bevers, door het bijna foutloze spel stond er in 15 minuten een stand van 15-25 op het scorebord en 0-2 in sets.

Olhaco haalde in de 3e set alles uit de kast om te herstellen van de 2e set. Het werd een prachtige wedstrijd met uitstekend volleybal, emoties en strijd van twee gelijkwaardige teams. Door de serve druk van Olhaco stond de pass lijn van De Bevers zwaar onder druk en was de pass niet stabiel genoeg. Olhaco maakte hier gebruik van en won verdiend de set met 25-23.

Het team van De Bevers herstelde in de 4e set en pakte met een geweldige wil van moeten en willen winnen het heft in handen. De dames uit Hoogeveen waren het spoor bijster en de aanvallers van De Bevers timmerden er lekker op los, tot de stand 14-20 speelden De Bevers uitstekend en klopte eigenlijk alles. Helaas knakte er hier wat en kon Olhaco de draad weer op pakken en de set winnen met 25-23.

Wederom een vijf setter voor het team van De Bevers, Olhaco won deze set met 15-9 op basis van positieve wiskracht opgebouwd in het einde van de 4e set en het team uit Hoogeveen wint verdiend met 3-2.

Een prachtige en spannende wedstrijd, de dames hebben uitstekend gespeeld tot het einde van de 4e set en toen konden we het helaas door een dip het niet afmaken. Natuurlijk zijn we tevreden over het vertoonde spel en de inzet van het team in en buiten het veld, en gaan we hierop doorbouwen en ons positief voorbereiden op de topper van as zaterdag in Lemelerveld tegen Emmen.