De Bevers in stabiele vorm naar 3-1 overwinning

LEMELERVELD – In de eerste wedstrijd tegen Flash in Veendam werden De Bevers D1 onnodig met een van 3-2 nederlaag geconfronteerd. Een 0 – 2 voorsprong werd weggeven aan het team uit Veendam, een verdiende overwinning door een geweldige werklust in de verdediging en het uitstekende blok. Dus waren alle speelsters uit Lemelerveld tot hun tanden gewapend om te winnen van het ervaren Flash Veendam.De Bevers speelden Afgelopen zaterdag zonder de herstellende Tamara Jansen Holleboom en afwezige Karin Kleinheerenbrink. Gelukkig waren Milou Bekhuis en Melissa Bouwhuis bereid om standby te zijn.

Tijdens de start van de wedstrijd was het niveau van beide teams erg schommelend, in het midden van de set lukte het de Bevers om in het gewenste ritme te komen. Op dat moment konden de dames uit Veendam de uitstekende aanvallen van De Bevers niet meer van de grond af krijgen en wisten de dames uit Lemelerveld de klus met 25-18 te klaren.

De 2e set was het team van Flash van begin tot het eind zeer verrassend de bovenliggende partij. Het scorend vermogen van de aanvallers van De Bevers daalde naar een veel te laag niveau en hierdoor kon het team uit Veendam een zekere voorsprong tot het eind van de set overtuigend vast houden. De overwinning van 20-25 was dan ook verdiend.

De 3e en 4e set kwamen De Bevers sterk uit de startblokken, Veendam werd door een uitstekende serve en aanval onder druk naar een achterstand gepeeld. De dames uit Lemelerveld verbeterden tijdens deze sets het niveau van het spel door een vaste vorm aan te houden en hierdoor werd Flash met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Een zeer belangrijke 3-1 overwinning op een zeer taaie een stabiele tegenstander uit Veendam, helaas het dipje in de 2e set, hierna het uitstekende herstel en hierdoor heeft het team laten zien dat er onder druk uitstekend gepresteerd kan worden.