Loodzware trailrun met het venijn in de staart

Loodzware trailrun met het venijn in de staart

LEMELERVELD – Zaterdag 15 februari rond 12.00 u. zijn zo’n 300 atleten naar Sportpark Heidepark gekomen voor de Sukerbietenloop, georganiseerd door Team Sukerbiet als sponsoractie voor hun Alpe d’HuZes in juni 2014. Er was deelname uit het hele land van Breda tot Leeuwarden, ieder op zijn eigen manier, 1 loper kwam zelfs op blote voeten!De temperatuur was goed alleen stond er een straffe westenwind. Toen om half een het startschot gelost werd door zijn Koninklijke hoogheid prins Shofons waaiden de deelnemers richting de Lemelerberg. Daar werd het andere koek, de wind was minder tussen de bomen maar de verharde wegen werden zand en het terrein heuvelachtig. En daar verkeken zich veel deelnemers op. Een deelnemer had het routekaartje gezien en dacht dat het allemaal vlak was. Inmiddels weet ook hij beter.

Via de vele bordjes en lintjes werd de stoet over de berg geloodsd met als centrale punt het hoogste punt, die drie keer aangedaan werd. Na 20 km kwam iedereen uit de bos en moest er de resterende afstand gevochten worden tegen de harde wind. Voor de snelle jongens geen probleem. De snelste legde de 25 km af in 1 uur en 38 minuten. De laatste, een dame uit Leeuwarden, heeft vast genoten van de omgeving want ze had de dubbele tijd nodig.

Onderweg kon bij de diverse posten voldoende eten en drinken ingenomen worden. Ook waren velen onder de indruk van zoveel natuurschoon op een “bult”. Moe maar voldaan kon iedereen na een natje en een droogje weer huiswaarts keren. De meesten zullen morgen wel geen straffe wandeling maken……Wel kunnen ze morgen nagenieten van de mooie plaatjes, die diverse fotografen geschoten hebben(ook met dank aan Salland Centraal)

Team Sukerbiet kan weer terugzien op een geslaagd evenement, voorlopig even de laatste. De thermometer is even weg van het Kroonplein, maar zal na de carnaval wel weer terugkeren en zal dan tonen, dat ze boven het streefbedrag zitten. En de teamleden moeten nu echt zelf aan het werk want over een dikke drie maand moeten ze zelf aan de bak. Wij wensen hen daarbij veel succes.

 

Uitslagen

Heren

Johan Kats Deventer 1:38:43

Lamko Hulzebos Zuidwolde 1:40:21

Ronnie Duinkerken Rotterdam 1:41:45

 

Dames:

1.Irene Kalter Deventer 1:53:41

2.Corelien Kloek Utrecht 1:58:53

3.Madelon Boode Nijverdal 2:00:23

 

Beste Lemelervelders:

Udo Zwijnenberg 1:48:51

Hoite Cannegieter 1:55:03

Marco Baltes 2:01:11

Rudi Visscher 2:02:53(team Sukerbiet)

Groeten en de foto’s van Johan Bokma

 

 

Foto's 5
Loodzware trailrun met het venijn in de staart
Loodzware trailrun met het venijn in de staart
Loodzware trailrun met het venijn in de staart
Loodzware trailrun met het venijn in de staart
Artikel delen: