De Bevers overleeft in zeer spannende wedstrijd

LEMELERVELD – Afgelopen twee weken speelden de Bevers helaas geen competitiewedstrijden, om in het ritme te blijven sparden we twee redelijke oefenpotjes tegen VCV, een jong team uit de 2e divisie oost. Natuurlijk is het altijd koffiedik kijken hoe een team na zo’n rust periode ervoor staat, gelukkig was de training donderdag op een uitstekend niveau en in een zeer ontspannen en fanatieke sfeer.De dames van Oranje Nassau zijn een ervaren team dat al jaren op landelijk niveau speelt en dit seizoen na een matige start nog wel eens voor een podium plaats kan gaan strijden. Het team kan natuurlijk wel ontspannen starten aan de wedstrijd tegen De Bevers, want de dames uit Groningen hebben helemaal niets te verliezen.

In de 1e set was dit duidelijk zichtbaar, een ontketend ON speelde uitstekend en zeer verzorgt volleybal met een zeer lage foutenlast. De dames uit Lemelerveld konden door onzekerheden in de passing geen vuist maken en werden op alle fronten door ON overklast, er stond in een mum van tijd een 16-25 uitslag op het scorebord.

Het wakker geschudde team van De Bevers herstelde in de 2e set erg sterk, door de serve druk en de uitstekende aanval wisten de dames de slechte start van de 1e set uitstekend te compenseren. Het team uit Groningen werd hierdoor met 25-17 aan de kant gezet.

Helaas zakten De Bevers in de 3e set weer terug naar het niveau van de 1e set, ON maakte hier dankbaar gebruik van door met messcherpe aanvallen en serve de Bevers geheel uit de wedstrijd te spelen en gaf de zwaarbevochten tussenstand van 12-17 niet meer uit handen en won de set verdiend met 16-25.

De 4e set, een set voor De Bevers van 1-3 verlies of op naar een vijf setter, het team speelde onder leiding van de uitstekend ingevallen spelverdeelster Emma Anthonissen en midspeelster Sandra Valk prima volleybal. In een zeer spannend eind werden De Bevers de gelukkige winnaars, de broodnodige steun hiervoor kwam van ons trouwe enthousiaste publiek, door hun luidruchtige toejuichingen zwiepten De Bevers naar het niveau wat we graag zien. Bij de dames uit Groningen knakte er hierdoor mentaal wat en winst voor De Bevers met 27-25 en dus wederom een vijf setter.

Tijdens de laatste set schudden De Bevers alle druk van zich af en werd ON op alle fronten overklast, in 12 minuten was het gebeurd en konden we drie zwaar bevochten punten bijschrijven. De aanval van Oranje Nassau in deze spannende wedstrijd werd met vechtlust en een sterk team collectief afgeslagen, publiek nogmaals hartelijk dank voor de geweldige steun en luidruchtige support.