WOZ ware te hoog? Neem contact op met …??

DALFSEN – Vanmorgen werd ik blij verrast met het artikel van de gemeente Dalfsen over de WOZ WAARDE. Ik ben het eens met het artikel dat we moeten voorkomen dat er onnodig bezwaar moet worden gemaakt, en zeker eens met het artikel dat we de kosten laag moeten houden.Dus heb ik meteen gebeld, want na het lezen van dit wervende artikel welke ook op de site van de gemeente staat, dacht ik, dit is wat ik wil, simpel, snel en makkelijk. Toch is de praktijk weerbarstiger. De WOZ-ambtenaar, lichtelijk geschrokken van mijn telefoontje, stuurt direct de WOZ-taxateur op mijn dak. Ho, ho, mijn beste ik wil eerst een gesprek, want ik ben het echt oneens met mijn waarde.

Tja, daar was even niet op gerekend. Na enig aandringen mijnerzijds wordt het gesprek ingepland, en verrassend genoeg ……… met de WOZ-ambtenaar, als deskundige in dienst van de gemeente Dalfsen. Wij gaan samen bekijken of de WOZ-waarde klopt. Dit, terwijl ik met dezelfde WOZ ambtenaar nog volop in discussie ben over de waarde van vorig jaar!? Ik ben benieuwd welke tips ik krijg. Dat bureaus en makelaars in één volzin worden neergezet als GELDVERSLINDERS en KOSTENVERHOGEND werken voor de belastingbetaler gaat mij echter een brug te ver. Een niet taxateur (lees ambtenaar) krijgt dus de rol van taxateur.

Het mag duidelijk zijn dat hiermee de “ONAFHANKELIJKHEID” pas echt in gevaar komt. Om in termen van het artikel van de gemeente te blijven, waarin de bakker, garage of supermarkt wordt aangehaald: Klant; “Zeg slager, het vlees is niet goed!” De slager; “nee hoor, beste klant, ik heb het net gekeurd, het is van goede kwaliteit.

Daarom heeft GOUDZWAARD MAKELAARDIJ de komende 4 zaterdagen s’morgens tussen 10 en 12.00 uur de deuren wijd open. Wij geven in een korte tijd advies of het verstandig is een praatje te gaan maken op het gemeentehuis. Dit kennismakingsadvies is bij Goudzwaard geheel gratis!

Artikel delen: