Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 9

DALFSEN – Zou het dan toch gaan lukken ? Het eerste team speelde maandagavond uit tegen de Kolonie uit Willensoord. Gesterkt door de goede resultaten in de voorafgaande weken begon het team ook vanavond met een overwinning van eerste man Evert Jan Holsappel. Stabiel stootte hij zijn 85 caramboles vol in 30 beurten. Tegenstander Hans Dijkstra kwam 18 caramboles tekort. Tweede man Evert Hulleman deed het zeker niet minder in zijn partij tegen Jark Hoekman.Met een fraai moyenne van 3.27 pakte hij de winst. Dat inspireerde kennelijk Herman Prins want ook hij wist met een mooie serie van 14 en een moyenne van 2.86 ook van Jark Hoekman te winnen (derde man de Kolonie moest verstek laten gaan). Resultaat van deze overwinning is dat het eerste team nu op één punt achterstand staat van koploper Tholen dat thuis verloor van Steenwijk 2.

Het tweede team speelde dinsdagavond thuis tegen de mannen van DOS Hattem. Veel spelers kennen elkaar zo door de jaren heen. In competitie verband zowel overdag als ’s avonds maar ook in individuele toernooien. De sfeer is dan ook goed, maar dat neemt niet weg dat de wil om te winnen duidelijk aanwezig is. Eerste man Wim Flierman nam het op tegen Fijn, de als sterk spelende bekend staande Hattemmer.

Maar vanavond moest hij dik zijn meerdere erkennen in Flierman die na een aarzelende start en een wissel van keu terecht de winst naar zich toe trok. Fijn kwam 38 caramboles tekort. Spannender was het bij de partij tussen tweede man Jan Lindeboom en de taaie Achterhuis. In 37 beurten maakte Lindeboom zijn te maken 65 caramboles vol. Achterhuis bleef slechts 4 achter. Het leek een 7-0 overwinning te kunnen worden maar Rein Smit, ondanks het hoogste moyenne van de avond, moest de winst gunnen aan Jaap Kollen. Die speelde een fraaie partij maar moest er 12 caramboles minder maken.

Smit kwam slechts 3 caramboles tekort. Omdat Fijn teveel had laten liggen ging het extra punt wel naar het thuisteam. Uitslag 5:2 voor de Trefkoele 2. Hierdoor bleef het team stevig op plek 4 in de competitie.

Het vierde team speelde dinsdagavond uit tegen de Pomerans uit Zwolle. Eerste man Roelof Bergman had geen enkele angst voor zijn tegenstander Wagenaar. De laatste goed voor 95 caramboles liet daarvan 41 liggen terwijl Bergman stabiel zijn 50 volmaakte in 33 beurten. Tweede man Gerard Verhaar kwam niet aan de bak tegen Schreuder. Hij verloor kansloos met een te laag moyenne van 1.00. Derde man Henk Dijk moest uiteindelijk – hij kwam 3 caramboles tekort- ook zijn meerdere erkennen in de derde man van de Pomerans. Deze had 50 beurten nodig om zijn 55 vol te maken. Van beiden geen beste partij dus.

Beter deed vierde man Wim Holsappel het. Met een voor hem fraai gemiddelde van 1.00 en een serie van 5 pakte hij de winst weg voor de neus van Bourgonje. Omdat Wagenaar teveel had laten liggen ging het extra te behalen punt naar de Trefkoele. Uitslag: 4-5 voor de Trefkoele 4. Daarmee sprong het team naar plaats 4 in de ranglijst. Wel met een wedstrijd meer.

Donderdagavond speelde het derde team uit tegen H.B.C. uit Hoogeveen. Eerste man Gerard Bijvang nam het op tegen Kees van Bruggen. De man die de districtsfinale 5e klasse afgelopen vrijdag nog won. Maar Bijvang was daar kennelijk niet van onder de indruk. In een regelmatige partij won hij door in 40 beurten zijn 55 caramboles vol te maken.

Gerard Verhaar tweede man wist eveneens zijn partij te winnen. In een niet al te beste partij speelde hij met een moyenne van 1.10. Derde man Jan ten Kate, goed in vorm de laatste tijd, deed ook vanavond zijn uiterste best maar trof in Roze een sterke tegenstander. In een spannende partij deelden zij de punten door gelijk te spelen. Vierde man Robert Schepers komt er steeds beter in. In 30 beurten pakte hij de overwinning op Neijenbrink. Ook het extra punt was dus voor de Trefkoele. Uitslag 1-8. De stand in de ranglijst is nu plaats 11.

Artikel delen: