Fietssnelweg

DALFSEN – Het is verkiezingstijd en partijen komen graag met mooie plannen in het nieuws. Zo ook de PvdA met een prachtig fietsplan: een fietssnelweg voor forenzen tussen Dalfsen en Zwolle. Dit plan van PvdA bouwt voort op een idee in het programma van de ChristenUnie 2010.In het verkiezingsprogramma van 2010 stelt de ChristenUnie dat ‘Verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid’ de belangrijkste doelstellingen zijn. De ChristenUnie zegt dat te willen bereiken door op te komen voor de veiligheid van vooral kwetsbare groepen als wandelaars en fietsers. Voorgesteld wordt te werken aan bereikbaarheid door ‘snelle en passende verbindingen’. ‘Wij willen inzetten op meer gebruik van openbaar vervoer en fiets voor forensenverkeer tussen Dalfsen en Zwolle, een fietsvriendelijke verbinding ten noorden en zuiden van de Vecht…’

Eén van de speerpunten uit het ChristenUnie-programma 2010 is:

Met de provincie onderzoeken of de route Dalfsen – Zwolle voor fietsverkeer als een innovatieve voorbeeldverbinding kan worden ontwikkeld.

Het zou waardevol zijn wanneer dit ChristenUnie-plan uit het programma 2010 door de PvdA een stap verder wordt gebracht.

Artikel delen: