Boomfeestdag in Nieuwleusen: Bomen voor bijen!

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Woensdag 12 maart wordt de Nationale Boomfeestdag gehouden. Dit jaar kiest Stichting Nationale Boomfeestdag voor het thema “Kiezen voor Bomen!” De gemeente Dalfsen geeft een eigen invulling aan dit thema door specifiek te kiezen voor bomen die aantrekkelijk zijn voor bijen.

Ten zuiden van bedrijventerrein de Grift in Nieuwleusen, langs de Meeleweg, realiseert de gemeente Dalfsen in verschillende fasen een nieuwe groenzone. Onderdeel van deze groenzone is een ‘bijenpark’ met een bijenstal en beplanting speciaal gericht op bijen. Door een jaarrond bloeiend beplantingsortiment aan te planten, wil de gemeente bijdragen aan voldoende voedselaanbod voor bijen. Opleidingscentrum De Grift bouwt binnenkort de bijenstal, in opdracht van de Bijenvereniging Nieuwleusen en Nieuwleusen Synergie.

De boomplantdag in de gemeente Dalfsen vindt dit jaar plaats in het nieuwe bijenpark aan de Meeleweg (t/o nr. 47) in Nieuwleusen. Drie scholen uit Nieuwleusen helpen op 12 maart mee met bomen planten: om 9.00 uur start De Tweemaster met 24 kinderen uit groep 8. Om 10.00 uur is De Zaaier aan de beurt met 30 kinderen uit groep 8. En om 11.00 sluit De Planthof af met 27 kinderen eveneens uit groep 8. Iedere groep wordt kort toegesproken door wethouder Agricola (om 09.45 uur, 10.15 uur en rond 11.00 uur). Ook vertelt Andries Bos van de Bijenvereniging Nieuwleusen over bijen en het nut van bestuiving. Iedere groep krijgt na afloop een kleine attentie mee naar huis.

 

 

 

Artikel delen: