DTV-heren scoren te weinig punten in Wierden

DTV-heren scoren te weinig punten in Wierden

DALFSEN – Na de twee weken rustpauze wachtte voor de heren van DTV’84 de zware uitwedstrijd in Wierden tegen Effekt’74. In een door tropische temperaturen beheerste speelzaal beet Jan-Jaap Schipper de spits af tegen de lastige Gert Jan Arends. Japie begon goed maar naar mate de partij vorderde kwam de door supporters en teamgenoten genoemde GJ steeds beter in het spel.

Zelf noemde hij zich vaak Geeeeeeeeeejeeeeeeee als hij weer eens een hoge bal van Japie miste. Desondanks trok Arends toch het punt over de streep waarna DTV-er Tonnema een soortgelijk scenario kopieerde. Het goede begin tegen Ramon Henning kon niet worden doorgezet waarna de 2e winstpartij van Wierden volgde. Toen was het de beurt aan Batse van Oenen. Tegen de voormalige DTV-er Peter Vrielink wist Van Oenen het juiste voorbeeld te geven met een degelijke overwinning. Het dubbelspel werd vervolgens roemloos verloren door DTV’84.

 

Na deze 3-1 achterstand stonden er nog zes enkelpotjes te wachten en was het zaak voor de Dalfsenaren om de achterstand om te buigen. Dit leek ook te gaan lukken met Japie tegen Henning. Bij een 1-1 en een 10-7 voorsprong moest Japie de gamewinst toch nog laten gaan en kwam er in game 4 ook niet meer aan te pas. Een tegenvaller want de achterstand werd hierdoor alleen maar groter. In de daaropvolgende partij moest Van Oenen alle zeilen bijzetten om Arends van zich af te houden. Op het einde van de partij haalde Van Oenen 2 ballen met topspin van de vloer af en drukte Arends de ballen in het net waardoor er weer een punt naar DTV’84 ging. Helaas voor DTV’84 kon Tonnema in zijn 2e en 3e partij geen potten breken; hij deed goed mee maar het plan om de games naar zich toe te trekken ontbrak. Er zal door de geen bier drinkende Tonnema uit een ander vaatje getapt moeten worden om weer tot goede resultaat te komen. Gelukkig voor DTV’84 wist Japie redelijk eenvoudig Vrielink aan de kant te schuiven en toen Van Oenen in zijn laatste partij Henning zijn bat kon laten exploderen was het klaar. Er stond een nog draaglijke 6-4 nederlaag op papier tegen een kampioenskandidaat, hoewel 5-5 ook tot de mogelijkheden had behoord. Aankomend weekend reizen de heren af naar Deventer en zal er tegen Swift een overwinning behaald moeten worden om afstand te nemen van de degradatiestreep.

 

Artikel delen: