Sercodak Dalfsen door naar halve finale landelijke beker

DALFSEN – KWINTSHEUL – De handbalsters van Sercodak/Dalfsen hebben zich donderdag zonder moeite geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi.In Kwintsheul werd Quintus ruw aan de kant geschoven (19-34).De landskampioen is in eigen omgeving nauwelijks te stuiten. Dalfsen verloor dit hele seizoen pas een wedstrijd, in het najaar tegen VOC. Het verschil met de andere teams in de top van de eredivisie lijkt ook alleen maar groter te worden. In de kampioensgroep wordt de ene na de andere grote overwinning geboekt.

De wedstrijd in Kwintsheul is er ook een voorbeeld van. Na tien minuten is het in het Westland al 2-9 in het voordeel van de ploeg van trainer Peter Portengen. Na een ruststand van 10-19 wordt de marge in de tweede helft alleen maar groter.

Dalfsen, dat de beker in 2012 en 2013 won, krijgt in de halve eindstrijd te maken met E&O, VOC of Hellas. (ingezonden door Fred Snijder)