Nederlands kampioenen bij de Reddingsbrigade Staphorst

Nederlands kampioenen bij de Reddingsbrigade Staphorst

STAPHORST – Zaterdag 22 maart 2014 is de Reddingsbrigade Staphorst afgereisd naar het NK SERC (Simulated Emergency Response Competition) in Nederweert met drie junioren -en twee seniorenteams. Er werden twee voorrondes gehouden waarin binnen twee minuten een ongeval opgelost moest worden. Per voorronde zijn er vijf of zes slachtoffers die gered moeten worden. Bij de junioren telden de voorrondes mee voor de einduitslag. Na de voorrondes stond het derde team van Staphorst op een eerste plaats, er was dus nog van alles mogelijk in de finale.Na de voorrondes moesten de senioren afwachten of ze door waren naar de finale. Enkel de beste acht ploegen mochten hieraan meedoen. Het eerste team van Staphorst wist de finale te behalen, het tweede team helaas niet. In de finale werden alle punten weer op 0 gezet en kon de strijd opnieuw beginnen. In de finale moest er binnen twee minuten twaalf slachtoffers gered worden. Het was spannend en het lag allemaal dicht bij elkaar. Alle ploegen hadden ongeveer evenveel slachtoffers op de kant.

 

Met de prijsuitreiking bij de junioren was het podium geheel met zwemmers van de Reddingsbrigade Staphorst gevuld. Juliëtte Dankelman, leider van Staphorst 3, had met het leidersklassement een eerste plek behaald en is hiermee Nederlands Kampioen. In het totaalklassement stond het team van Staphorst 1 op de hoogste tree. Deze Nederlands kampioenen zijn: Cecile Schra, Jennifer van Elp, Esther Brand en Roy Kamphuis.

 

Bij de senioren bleek Janine de Weerd van Staphorst 1 de beste leider te zijn en zij kreeg goud om haar nek. In het totaalklassement kreeg Staphorst 1 een zilveren medaille. In dit team deden mee: Janine de Weerd, Klazien Bisschop, Yonec Bremmers en Louise Compagner.

 

Op het Nederlands Kampioenschap wordt ook altijd de prijs betreffende de Nationale Competitie uitgereikt. Hierbij wordt gekeken naar het gemiddelde puntenaantal van de twee best gepresteerde wedstrijden over het voorgaande jaar, 2013. Aan deze competitie deden 29 ploegen mee. Het seniorenteam van Staphorst heeft hier de eerste plaats behaald. Bij de Nationale Competitie van 2013 zijn voor de Reddingsbrigade Staphorst uitgekomen: Bert Dekker, Yonec Bremmers, Louise Compagner, Monique Tuin en Olivia Jellema.(De Nederlandse kampioen junioren leider Juliëtte komt uit Dalfsen!)

 

 

Foto's 4
Nederlands kampioenen bij de Reddingsbrigade Staphorst
Nederlands kampioenen bij de Reddingsbrigade Staphorst
Nederlands kampioenen bij de Reddingsbrigade Staphorst
Artikel delen: